22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă noi stele pe Aleea Celebrităţilor

Două noi stele pe Aleea Celebrităţilor

Încă două noi stele au fost dezvelite ieri pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu. Adrian Tudor, viceprimarul municipiului, a anunţat că pentru acest an au fost alese două personalităţi din domenii diferite. Este vorba de criticul literar Pompiliu Marcea şi de medicul Nicolae Hasnaş. Ambii sunt originari din Gorj şi s-au făcut remarcaţi în domeniile lor de activitate. „Am venit cu aceste propuneri de personalităţi care au făcut carieră în domeniile în care au profesat. Sunt personalităţii recunoscute la nivel naţional în literatură şi în medicină. Au stele pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu şi ne mândrim cu legăturile pe care le-au avut cu judeţul Gorj şi cu municipiul Târgu Jiu“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

Urmează şi alte personalităţi

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a fost prezent la evenimentul care s-a desfăşurat în centrul municipiului. Manifestarea a fost găzduită în cadrul Zilelor Municipiului Târgu Jiu. „Sunt modalităţi prin care ne preţuim trecutul şi înaintaşii. Sunt personalităţi din multe domenii care au primit stele până acum la Târgu Jiu. Avem multe stele pentru personalităţi istorice de calibru sau pentru oameni care au activat în lumea artei la un nivel înalt. Gorjul a mai oferit oameni excepționali și în medicină sau alte domenii în care concurenţa este acerbă, dar care au reuşit să se impună şi să rămână în istorie la nivel naţional şi să devină adevărate branduri la nivel local şi naţional ori chiar internaţional, cum este cazul sculptorului Constantin Brâncuşi“, a declarat Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.
Pe Aleea Celebrităţilor mai au stele: Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu, Constantin Brâncuşi, Arethia şi Gheorghe Tătărescu sau Sergiu Nicolaescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS