9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMasă caldă și pregătire suplimentară pentru sute de copii din Dolj

Masă caldă și pregătire suplimentară pentru sute de copii din Dolj

Cadre didactice, manageri de școli și inspectori școlari au participat ieri la lansarea proiectului „Hai la școală!“, care vizează reducerea abandonului școlar și dezvoltarea abilităților de viață în rândul copiilor care fac parte din grupuri defavorizate. Proiectul este derulat de Asociația „Vasiliada“ în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și a fost prezentat în amfiteatrul Facultății de Teologie. Activitățile sunt diverse și vor fi implicați peste 1.000 de elevi, părinți și cadre didactice. În acest proiect sunt incluși și elevii cu deficiențe de auz de la Școala „Sfântul Vasile“, care vor beneficia de terapii intense de logopedie pentru a se recupera și a putea să vorbească. În plus, vor fi implicați și în activități de formare de abilități practice, se va face un atelier de croitorie. Pentru elevii din învățământul de masă, elevii de gimnaziu vor fi incluși în activități de creștere a performanțelor la limba română, matematică și pentru a învăța o limbă străină, printr-un program „Școala după școală“, prin care vor beneficia de masă caldă. Activități vor fi și pentru antepreșcolari și preșcolari, care vor beneficia și ei de masă caldă. Totodată, părinții care nu au finalizat studiile vor primi sprijin în acest sens.
„Proiectul se va derula în șapte școli. Șase școli sunt din învățământul de masă, respectiv Școala Gimnazială «Lascăr Catargiu» din Craiova, Școala Gimnazială «Petre Mănărcescu» Lipovu, Școala Gimnazială Bratovoiești, Școala Gimnazială Cerăt, Școala Gimnazială Gângiova și Școala de Arte și Meserii Valea Stanciului“, a spus preotul Adrian Stăiculescu.
În cadrul proiectului, 75 de cadre didactice vor avea posibilitatea să urmeze cursuri de educație creativă, cursuri de mediator și cursuri de logopedie, acestea din urmă fiind destinate unui număr de 18 cadre didactice, care vor face și terapie cu copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS