21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbat reținut după ce i-a făcut avansuri unei fete de 12 ani

Bărbat reținut după ce i-a făcut avansuri unei fete de 12 ani

Un bărbat, de 45 de ani, din Slatina, a fost reținut, joi, după ce mama unei feti-țe de 12 ani a alertat, miercuri seară, poliția, anunțând că fata sa a fost agresată sexual de un vecin.

Lucrurile s-ar fi petrecut miercuri, 9 mai, când vecinul fetei, Costel Balcan, un bărbat de 45 de ani, a încercat de două ori să o seducă pe fată. Primul episod, a declarat mama minorei, ar fi avut loc în jurul orei 16.00, iar al doilea seara, în jurul orei 20.30, când fata, speriată, a venit să-i spună mamei sale că un bărbat, pe care îl cunoștea din vedere, i-a spus mai întâi că este frumoasă, după care ar fi invitat-o în scara blocului „să facem treburile alea“.
Bărbatul a fost ridicat joi dimineață de polițiști și dus la audieri, după care a fost dispusă reținerea sa. Fata a fost asistată, pe durata audierilor, atât de un avocat din oficiu, cât și de un psiholog.

„Nu vrem nimic, nu ne trebuie nimic, liniște nu mai avem“

Tatăl minorei a declarat că soția a fost cea care l-a anunțat de cele întâmplate. „N-am avut niciun fel de relație cu omul ăsta, nici măcar o cafea n-am băut împreună vreodată. (…) Nu vreau nimic, ce să vreau, am tot ce-mi trebuie, liniște nu mai avem“, a spus bărbatul. Soția, încă afectată la momentul discuției cu jurnaliștii, a apelat imediat după producerea evenimentului, miercuri seară, numărul unic de urgență 112. „A venit fata și mi-a povestit: «Mami, tata lu’ Luci, ia uite, mi-a zis așa». I-am spus: «Mami, stai liniștită, că eu merg să vorbesc cu el». Și el, imediat, în spatele ei, a venit după fată. El nu s-a așteptat ca eu să fiu în fața blocului. Când m-a văzut, imediat a ocolit mașina, să fugă. Și i-am spus: «Domnu’, ia stați puțin!» Și a stat. «Da, ce este?».«Ce problemă aveți cu fetița?». Că nu, că știți, că vă cunosc, că… (…) El nu voia să comunice cu mine. Îmi mai și spunea: «Mai încet, că nu vreau să ne audă vecinii». El probabil că a mai urmărit-o, dar noi nu ne-am dat seama. (…) M-a terminat psihic, nu mai rezist“, a relatat mama minorei.
Cele petrecute au fost văzute și de alți copii care o însoțeau pe minoră și care ar fi declarat, a mai spus mama, cele întâmplate.
Vecinii bărbatului s-au declarat șocați de cele întâmplate. Spun că-l știau pe bărbat ca având ceva probleme cu băutura, dar că nu se așteptau la așa ceva. „Cu băutura îl știam, dar cu femeile…“, a spus unul dintre vecinii de bloc ai presupusului agresor, în vreme ce un altul, tatăl unui copil mic, a declarat că pur și simplu îi pare greu de crezut, pentru că bărbatul niciodată n-a trădat astfel de înclinații. „Se joacă și cu copiii noștri, vă dați seama, ne știm, nu l-aș fi crezut în stare…“, a spus bărbatul. Circulă printre vecini chiar presupunerea că la mijloc ar fi o răzbunare, deși nimeni nu-și poate explica de ce și-ar folosi cineva copilul pentru asta. „Bani nu are, așa, ca să zici că are bani, dar eu tot cred că e o răzbunare, eu nu știu de ce, dar așa cred“, a declarat un alt bărbat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS