12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFurtul de curent l-a băgat la închisoare

Furtul de curent l-a băgat la închisoare

În urma anchetei s-a stabilit că doljeanul de 31 de ani a sustras energie electrică cu ajutorul unei instalații improvizate

Polițiștii doljeni au ridicat și dus la Penitenciarul Craiova un bărbat de 31 de ani, din comuna Bisteț, recidivist, condamnat definitiv la trei ani de închisoare într-un dosar de furt de energie electrică și folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării la reţeaua de electricitate.
„Poliţiştii din cadrul Secției Poliție Rurală Rast au organizat şi executat o acţiune pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii. Astfel, cu ocazia acţiunii, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din comuna Bistreț, pe numele căruia Judecătoria Băilești a emis un mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţeaua de electricitate“, au precizat oamenii legii.
Este vorba de Savastel Balaci, care a fost condamnat de Judecătoria Băilești în cursul lunii aprilie. Pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare cuprinde altele două mai vechi, primite în alte două dosare, de vătămare corporală și furt.
Astfel, în 2012, bărbatul a fost condamnat de aceeași instanță la șase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală, iar în noiembrie 2015 a mai primit doi ani și două luni de închisoare pentru furt calificat. În toamna anului trecut, doljeanul a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Pelendava printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Doljeanul nu a stat prea mult în libertate, pentru că, de curând, a fost condamnat din nou. Din pedeapsa primită se scade perioada executată deja, din noiembrie 2015 până pe 26 septembrie 2017.
Mai trebuie spus că inculpatul a fost obligat de instanță să achite paguba adusă SC Distribuție Oltenia. „Obligă inculpatul la plata sumei de 1.720 de lei despăgubiri către partea civilă SC Distribuţie Oltenia SA (fostă SC CEZ Distribuţiei SA). Dispune confiscarea de la inculpat a instalaţiei improvizate folosite la săvîrşirea faptei, ridicată cu ocazia constatării realizate de reprezentanţii persoanei vătămate“, se arată în hotărârea instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS