12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat după ce a ignorat citațiile oamenilor legii

Arestat după ce a ignorat citațiile oamenilor legii

Un craiovean de 23 de ani a fost arestat preventiv, luni, sub acuzațiile de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe scurt, tânărul de 23 de ani este acuzat că a bătut un bărbat din Bechet, iar după ce a fost pus sub acuzare, a refuzat să răspundă citațiilor făcute de polițiști.
Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că cercetările în acest dosar au fost începute în ianuarie, după ce un bărbat de 28 de ani s-a plâns că a fost agresat în plină stradă de Alexandru Olaru, de 23 de ani, din Craiova. „În noaptea de 11 spre 12 ianuarie 2018, în jurul orei 2.00, la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova s-a prezentat un bărbat de 28 de ani, din Bechet, care a sesizat faptul că în cursul aceleiaşi nopţi, în timp ce se afla pe strada A. I. Cuza din Craiova, a fost agresat fizic şi ameninţat de către tânărul de 23 de ani“, au precizat polițiștii doljeni.
Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare în baza plângerii formulate de bărbatul de 28 de ani. Ulterior, în urma anchetei, oamenii legii au strâns probe pentru probarea unei alte infracțiuni, cea de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Problema a fost, după cum au mai precizat polițiștii doljeni, că tânărul de 23 de ani, deși a fost citat în repetate rânduri, nu s-a prezentat la poliție. În aceste condiții, a fost emis un mandat de aducere pe numele bărbatului.
Ulterior, în cursul zilei de duminică, 6 mai, craioveanul de 23 de ani a fost depistat de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, de unde a fost preluat și adus la audieri de o escortă formată din poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova.
După audieri, tânărul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar luni a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea procurorilor craioveni și a dispus arestarea suspectului pe o perioadă de 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Olaru Alexandru pe o durată de 30 de zile, începând cu 7.05.2018 până la data de 5.06.2018 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS