8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOne Weekend to Remember, la a II-a ediţie

One Weekend to Remember, la a II-a ediţie

One Weekend to Remember, cel mai mare festival de dansuri latino din Oltenia, se deschide astăzi în Craiova. Evenimentul, care se află la a doua ediţie, se desfăşoară la Casa de Cultură a Studenţilor pe parcursul a trei zile, şi reuneşte campioni naţionali şi internaţionali, dansatori profesionişti şi amatori de salsa, bachata, kizomba, rueda de casino, semba şi afro-house. „Este cel mai mare festival din Oltenia şi unul dintre cele mai mari din România, iar anul acesta am reușit să avem un număr extrem de mare de artiști, vom avea la Craiova printre cei mai buni dansatori din lume, cei mai mari instructori de dansuri latino-americane. De asemenea, avem confirmată participarea a numeroase școli de dans din București, Iași, Cluj, Constanța, Brașov, Piteşti, Vâlcea, dar vorbim și de școli de dans din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Franța și Italia“, a spus Cristian Clenciu, managerul festivalului.
Pe parcursul celor trei zile de festival se vor desfăşura workshop-uri cu instructori internaţionali și unii dintre cei mai buni instructori de dans din România. „La festival vor fi prezenţi Kwenda Lima, unul dintre cei mai căutați artiști de kizomba din lume întrucât el a promovat acest stil de dans și în Europa, Ana Zidaru, din Craiova, una dintre cele mai bune dansatoare de salsa din lume, și bineînțeles, Miguel şi Susana, artiști de origine portugheză instructori de semba şi kizomba“, a spus Hicham Benis, organizator eveniment.

Cupă Internațională de Kizomba, premiată cu peste 2.000 de euro

Susana a intrat în lumea dansului încă de la vârsta de zece ani, iar în 2008 l-a întâlnit pe Miguel, care dorea să învețe salsa. După trei ani de dans împreună, au început să predea cursuri de kizomba și semba (un alt stil tradițional angolez). Astăzi, predau ateliere de lucru și dau spectacole în întreaga lume, iar de această dată şi la Craiova. „Eu și Miguel am început să dansăm în urmă cu zece anii, dar eu dansez deja de 24 de ani. Dansul este viața mea, am început cu salsa, iar acum dansăm kizomba. Am transformat dansul într-un stil de viață și mergem peste tot în lume. Ne place să vorbim despre cultura africană și să reușim să trăim acest stil de dans“, a spus Susana Amado.
Pentru prima dată în România, în cadrul festivalului, se va organiza și o Cupă Internațională de Kizomba – „INTERNAȚIONAL KIZZ CUP CRAIOVA 2018”, premiată cu peste 2.000 de euro (premii în bani și sub formă de voucher – city breack). Această competiție este una dintre cele mai mari din lume, având în vedere premiile acordate, iar concursul se adresează tuturor dansatorilor de kizomba şi semba, indiferent de nivel. „Kizomba este un dans extrem de atractiv. Avem premii foarte mari și concurenți foarte buni și sperăm că acesta este pasul către organizarea unor astfel de concursuri și de către alte orașe din țară“, a afirmat Cristian Clenciu, managerul festivalului.
Vineri seară, începând de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților vor avea loc două workshop-uri, iar la ora 22.00 va începe concursul „INTERNAȚIONAL KIZZ CUP CRAIOVA 2018”, la care s-au înscris deja şase perechi. Sâmbătă seară, începând de la ora 21.30, cei cărora le place să privească dansul vor putea urmări show-uri susținute în premieră de artiști români și străini, iar duminică va fi o seară de party. Biletele la toate aceste spectacole pot fi achiziţionate de la intrare.
Organizatorii se așteaptă ca numărul participanților, în cele trei zile de festival, să depășească 1.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS