14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj38 de ani de închisoare pentru uciderea unui craiovean

38 de ani de închisoare pentru uciderea unui craiovean

Procurorii doljeni au reținut că Ionuț Fieraru a fost înjunghiat mortal în urma unui conflict izbucnit în apropierea Poştei din Craioviţa Nouă.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât joi să-i condamne la 19, respectiv 18 ani și opt luni de închisoare, pe cei doi frați acuzați că au ucis un craiovean de 20 de ani, în urma unui scandal izbucnit pe bulevardul Tineretului din municipiu.

Frații Gabriel Teodorescu, de 25 de ani, și Luigi Teodorescu, de 22 de ani, ambii din Craiova, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în martie 2017. Dacă primul a fost acuzat de comiterea infracțiunii de omor și loviri și alte violențe, Luigi Teodorescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În urma anchetei s-a stabilit că, în pe 5 decembrie 2016, craioveanul Ionuț Fieraru l-a sunat pe Luigi Teodorescu pentru a-i reproşa atitudinea sa faţă de o anume „Bianca“, după care s-a ajuns destul de repede la înjurături. Conflictul dintre cei doi a fost tranșat a doua zi, în cartierul Craiovița Nouă, unde Ionuț Fieraru și-a pierdut viața.
Anchetatorii au reținut că, în dimineața de 6 decembrie 2016, în jurul orei 2.00, „în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi şi Fieraru Ionuţ, Teodorescu Gabriel l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară (gât – n.r.), cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul“. Procurorii doljeni au mai susținut că Luigi Teodorescu a fost cel care l-a ținut pe Ionuț Fieraru, iar fratele său l-a înjunghiat mortal. „Profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta (Ionuț Fieraru – n.r.), fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore“, au mai reținut anchetatorii. Ulterior, la fața locului a fost solicitată o ambulanță SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tânărului de 20 de ani, care și-a dat ultima suflare pe bulevardul Tineretului. După comiterea faptei, frații Teodorescu au fugit la Drăgășani, în Vâlcea, însă au fost prinși de polițiști în seara zilei de 6 decembrie, după ce s-au întors la Craiova.

Judecata și pedepsele

Frații Teodorescu au fost arestați pe 7 decembrie 2016, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în martie, anul trecut, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor, respectiv de complicitate la omor. Dosarul a fost înregistrat pe 29 martie 2017 pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat joi, pe 3 mai.
Luigi Teodorescu a fost condamnat la 18 ani şi 8 luni închisoare pentru fapta sa, iar fratele său a primit o pedeapsă cu patru luni mai mare – 19 ani de închisoare. Din pedepsele primite se scade perioada de arest preventiv (7 decembrie 2016 – 3 mai 2018), iar instanța a dispus ca cei doi inculpați să rămână în continuare după gratii.
În plus, judecătorii doljeni au hotărât ca rudele băiatului decedat să primească suma totală de 50.000 de euro drept daune morale și alți 20.000 de euro drept cheltuieli cu înmormântarea. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de părțile din dosar la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS