11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA lovit cu mașina o tânără care a refuzat să se mai prostitueze

A lovit cu mașina o tânără care a refuzat să se mai prostitueze

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis, vineri, 27 aprilie, un mandat de arestare preventivă pe numele unui craiovean, de 30 de ani, acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și tentativă de omor. Pe scurt, anchetatorii au reținut că, pe 21 aprilie, bărbatul a lovit intenționat cu mașina o tânără, de 22 de ani, care refuza să se mai prostitueze pentru el.
Cercetările în acest dosar au fost preluate de procurorii DIICOT din Craiova, care au reținut că, „în luna octombrie 2017, inculpatul Burtescu Alin Marian, în vîrstă de 30 de ani, a cunoscut, prin intermediul unui site erotic, o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, și, speculând starea de vulnerabilitate și naivitate a acesteia, a recrutat-o prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire) și a transportat-o în diferite orașe din țară (Brașov, Timișoara, Pitești, București, Alba Iulia), în scopul de a practica prostituția, în beneficiul lui, în apartamente, dar și „la stradă”.
Ulterior, din cauza comportamentului violent al bărbatului, tânăra de 22 de ani a încercat să rupă relația cu acesta, însă a ajuns să fie amenințată cu moartea. „Pe fondul comportamentului violent (fizic și psihic) al inculpatului, persoana vătămată a hotărât să rupă relația cu acesta, împrejurare în care, la data de 21.04.2018 (după ce anterior o amenințase în mod repetat cu moartea întrucât refuza să mai practice prostituția în beneficiul lui), inculpatul Burtescu Alin Marian s-a deplasat cu un autoturism în zona în care victima practica prostituţia – DN 65, în apropiere de comuna Pieleşti. După ce a trecut prin dreptul ei de câteva ori, a intrat pe acostament, în viteză, lovind-o cu partea frontală a autovehiculului“, au mai precizat anchetatorii. În urma accidentului, tânăra a suferit o fractură de humerus și a fost supusă unei intervenții chirurgicale la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii legiști au stabilit că victima are nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Arestat preventiv pentru tentativă de omor și trafic de persoane

Oamenii legii au mai explicat că, după ce a lovit-o pe tânără cu mașina, craioveanul de 30 de ani a fugit de la locul faptei, însă s-a prezentat la poliție în aceeași zi, după câteva ore de la producerea accidentului. Vineri, 27 aprilie, procurorul de caz a dispus reținerea lui Burtescu, dar și începerea urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și tentativă la omor calificat. Tot vineri, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a admis solicitarea procurorilor DIICOT.
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la inculpatul Burtescu Alin Marian. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Burtescu Alin Marian pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.04.2018 şi până la data de 26.05.2018, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Burtescu Alin Marian“, se arată în hotărârea instanței. Inculpatul a formulat o contestație la Curtea de Apel Craiova, instanță care urmează să se pronunțe pe data de 2 mai.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar sunt făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS