12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLansare de carte la „Traian Demetrescu“

Lansare de carte la „Traian Demetrescu“

Casa de cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova a găzduit joi lansarea volumului de debut „Combinări de en luate câte kappa“, semnat de Ioan Laurențiu Vedinas și lansat de Editura M. Duţulescu, la care au participat atât scriitori consacraţi ai Olteniei, cât şi iubitori de literatură. Moderatorul evenimentului a fost Mihai Duţescu.
Lansarea volumului „Combinări de en luate câte kappa“ s-a deschis, ca de obicei, cu o scurtă prezentare a revistei presei – ce s-a mai întâmplat în presa oltenească în ultima lună – urmată de impresiile lăsate în urma lecturării volumului.
„Am scris şi în prefaţa cărţii că, la început, am crezut că este vorba de o carte cu versuri frumoase, dar obişnuite. După lecturare am fost entuziasmat total, rar mi-a fost dat să întâlnesc în lunga mea experienţă de scriitor-editor o carte atât de tulburătoare. Mi-a fost foarte greu în primul rând să îl încadrez undeva. Le-am numit «prozo-poeme». Acestea sunt fascinante prin originalitate, prin puterea cuvântului, prin forţa pe care o ascunde cuvântul. Ele sunt mici istorioare de viaţă, un fel de jurnal liric“, a declarat Mihai Duţescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS