15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDiscuții aprinse în CL Craiova, pe tema premierii handbalistelor

Discuții aprinse în CL Craiova, pe tema premierii handbalistelor

Premierea în plus a handbalistelor de la SCM Craiova pentru performanțele obținute în acest sezon a stârnit discuții aprinse în ședința de joi a consiliului local (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Consilierii locali din partea PNL au insistat, în ședința ordinară de joi a CL, ca handbalistele de la SCM Craiova să primească o primă specială pentru performanțele obținute în Cupa EHF, care să fie acordată chiar înainte de disputarea finalei acestei competiții. De partea cealaltă, executivul, prin vocea primarului Mihail Genoiu, a susținut că o astfel de premiere parțială nu ar avea bază legală și că banii vor fi acordați, așa cum s-a prevăzut în buget, la finalul sezonului.

Ședința de joi a Consiliului Local (CL) al municipiului Craiova a avut ca principal subiect de discuție echipa de handbal feminin a Sport Club Municipal (SCM), pentru care s-a aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 435.000 de lei pentru plata cheltuielilor ocazionate de participarea în Cupa EHF, bani care s-ar adăuga altor 124.000 de lei pe care clubul i-a obținut din sponsorizări. Cum handbalistele de la SCM se află în fața celei mai mari performanțe din istoria echipei, disputarea finalei Cupei EHF (tur – retur cu echipa norvegiană Vipers Kristiansand), consilierii locali din partea PNL au insistat ca acestea să primească anticipat un bonus financiar care să le „motiveze“ în finală. Tonul l-a dat Adriana Ungureanu, fan înfocat al echipei de handbal. „A fost o mare degringoladă la echipă și multe probleme care le-au făcut pe fete să cadă psihic în această perioadă. Așa cum putem vota 435.000 de lei bugetul rectificat, se poate da și o primă înainte de meciul cu Vipers, de sâmbăta viitoare. Vă rog frumos ca până pe 5 mai să le dăm acestor fete un avans din prima care se spune că se va da la sfârșitul competiției“, a spus Ungureanu.
Aceasta și-a continuat ideea și după ce s-a terminat votarea punctelor de pe ordinea de zi a ședinței. „Dați prime fetelor, pentru că unde au ajuns ele este extracontract, este o mare performanță. Solicit să premiem faza la care au ajuns. În contract este prevăzută suma de 2.000 de lei pentru locul doi în campionat și 1.000 de lei pentru locul trei, care sunt sume derizorii. Să li se dea fetelor o primă până pleacă în Norvegia, măcar 3.000 de lei, ca să le ajutăm“, a adăugat Ungureanu. „Performanța trebuie răsplătită. Nu trebuie să așteptăm să câștigăm cupa pentru a premia aceste fete. Ajungerea în finală este, în sine, o performanță și sunt convins că ar conta foarte mult la motivație un stimulent financiar“, a completat un alt consilier PNL, Flavius Sirop.

„Nu știu să existe o formă legală să dăm prime parțiale“

Răspunsul la solicitările consilierilor PNL l-a oferit primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Ediul a precizat că o astfel de premiere parțială nu ar avea bază legală și că handbalistele de la SCM vor primi banii așa cum s-a prevăzut în buget, la finalul sezonului. „Nu vreau să intru în polemici cu dumneavoastră, consilierii, pe tema sportului, dar vreau să vă atrag atenția asupra unui lucru: bugetul de la SCM, din 2012 și până acum, a crescut de aproape patru ori. Iar performanța de la această oră se face pe acest buget. Să fie foarte clar, echipa de handbal a ajuns unde a ajuns cu sprijinul nostru, al consiliului local. Este meritul în totalitate al jucătoarelor, dar jucătoarele sunt reunite la această echipă“, a afirmat Genoiu. „E foarte ușor să vorbești de pe margine, dar este foarte important ca, din postura de conducător al clubului, să respecți legea. Am stabilit că e normal ca premiile să fie acordate la sfârșit, în funcție de performanță. Una ar fi premierea echipei ca finalistă, și alta ar fi premierea din postura de câștigătoare. Nu poți să vii toată ziua cu premii în consiliul local, să dai prime peste prime (…) Eu consider că stimulativă este toată atmosfera și toată activitatea echipei din cursul anului 2018. Eu nu știu să existe o formă legală să dăm prime parțiale. Dacă găsiți dumneavoastră forma, le dăm“, a mai spus primarul Mihail Genoiu.
Proiectele de hotărâre care vizau bugetul și Sport Club Municipal au trecut fără votul celor șase consilieri PNL. Aceștia au fost și împotriva majorării la 30 de lei (de la 10 lei) a prețului biletelor la finala de la Craiova a Cupei EHF, dar și împotriva indexării din 2019 a taxelor și impozitelor locale, corelat cu rata inflației de 1,34%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS