6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţişti de la Secţia 2, acuzaţi că au bătut un scandalagiu

Poliţişti de la Secţia 2, acuzaţi că au bătut un scandalagiu

Tânărul şi-a făcut o fotografie în care se văd vânătăi pe corpul său

Un tânăr de 29 de ani, din comuna doljeană Goieşti, acuză poliţiştii Secţiei 2 Craiova că l-au agresat, după ce a fost implicat într-un scandal şi chiar el a sunat la 112. Poliţiştii, pe de altă parte, susţin că ei doar l-au dus la secţie şi l-au sancţionat în urma conflictului pe care l-a avut în faţa unui club craiovean unde petrecuse toată noaptea de 15 spre 16 aprilie.

O noapte în care ar fi trebuit să se distreze s-a sfârşit la poliţie, apoi la spital pentru un tânăr din Goieşti. Ilarion Mădălin Vătăşelu recunoaşte că în noaptea scandalului a băut peste măsură şi a fost lovit, după ce a ieşit dintr-un club craiovean, de bodyguard. A chemat poliţia, apoi a fost dus la secţie, iar acolo susţine că a fost agresat şi de oamenii legii. „Am fost într-un club, unde am avut o divergenţă cu bodyguardul. Mi-a dat un pumn în cap şi m-a lovit cu capul în gură. Apoi m-a luat de gât şi nu m-a mai lăsat să intru şi eu am sunat la 112. Apoi un băiat din faţa clubului, care era beat şi pe care nu-l cunoşteam, a vrut să mă bată. Atunci a venit poliţia şi mi-au pus tot mie cătuşele, apoi m-au dus la Secţia 2.
Mi-au zis că sunt ţăran, că stau la Goieşti. În secţie m-au pus să stau pe burtă, pe ciment, în hol. Am refuzat şi atunci au început să mă bată. Am stat cam o oră acolo, mi-au dat şi o amendă de 1.000 de lei. Când am ieşit din secţie am sunat la 112 şi am spus că m-au bătut, dar au refuzat să mai vină pe motiv că mai sunasem o dată în seara aceea. După aceea m-am dus eu la spital şi am scos certificat medico-legal. Doctorul a scris pe certificat toate leziunile pe care le am. O să mă sfătuiesc cu un avocat să văd ce pot face“, a declarat tânărul. Concluzia la care a ajuns medicul legist este că tânărul are nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. „Numitul Vătăşelul Ilarion Mădălin prezintă leziuni de violenţă ce s-au putut produce pe 16.04.2018 prin lovire cu sau de un corp dur. Necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor“, scrie în certificatul medico-legal al tânărului.

Poliţiştii neagă agresiunile şi îl invită să facă sesizare

Reprezentanţii poliţiei neagă vehement cele povestite de tânăr şi spun că acesta a depus, în noaptea respectivă, plângere pentru lovire împotriva unui bărbat. În plus, susţin că Ilarion a provocat scandalul din faţa clubului. „În noaptea de 15 spre 16 aprilie, tânărul în cauză şi altă persoană au provocat un scandal şi au fost conduşi la Secţia 2 de Poliţie Craiova, unde li s-au aplicat sancţiuni pentru provocare şi participare la scandal. Mai târziu, tânărul în cauză a depus o plângere pentru loviri şi alte violenţe împotriva unui bărbat, dar nu împotriva poliţiştilor. Dacă are vreo nemulţumire legată de modul de intervenţie a poliţiştilor, poate depune o sesizare la conducerea IPJ Dolj şi cu siguranţă se vor face cercetări pentru lămurirea situaţiei“.
Un caz similar a avut loc în Craiova, în vara anului 2016, când craioveanul Ionuț Boceanu a formulat o plângere penală împotriva mai multor polițiști, pe care îi acuza că l-au snopit în bătaie. Boceanu s-a prezentat atunci la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova, iar medicii legiști au stabilit că a suferit mai multe leziuni în urma unei agresiuni fizice şi că avea nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS