6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopil bătut cu pumnii de câţiva minori în Calafat

Copil bătut cu pumnii de câţiva minori în Calafat

Scene revoltătoare au fost surprinse în Calafat şi apoi au fost făcute publice pe o reţea de socializare. Un copil de 12 ani a fost snopit în bătaie de alţi tineri, de vârste apropiate cu el, în timp ce altă persoană filma fără să intervină în niciun fel.

În imagini se vede cum copilul de 12 ani a primit pumni şi palme peste faţă de la alţi copii ce vorbeau în limba romani. După primele lovituri, faţa lui s-a înroşit, însă nu a găsit nicio modalitate să scape, ci a aşteptat ca agresorii să se oprească. Aceştia l-au lovit şi l-au batjocorit, iar pe filmare se aude cum îi spuneau să ridice capul pentru a-l putea lovi mai bine. La un moment dat, l-au lovit în zona picioarelor, iar tânărul s-a izbit de clădirea din spatele lui, de pe care a căzut o bucată de tencuială. Imaginile sunt greu de privit, însă pentru agresori pare un lucru obişnuit pentru că s-au amuzat în timp ce l-au bătut pe copilul de 12 ani. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Poliţia s-a autosesizat ieri (miercuri – n.r.) ca urmare a apariţiei pe reţelele sociale a unui film în care se vedea cum un minor era agresat. În urma cercetărilor s-a stabilit că infracţiunea a fost săvârşită pe 16 aprilie, pe o stradă din Calafat. Tânărul vătămat a fost chemat la sediul Poliţiei din Calafat, unde a venit însoţit de un membru al familiei, care a depus plângere. Minorul are 12 ani, iar agresorii au vârste apropiate. În funcţie de rezultatul cercetărilor, dosarul va fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj. Şefa Poliţiei din Calafat, Maria Păun, spune că a primit imaginile miercuri seară şi imediat s-a autosesizat: „După ce am vizionat filmul, Poliţia din Calafat s-a autosesizat. În imagini am recunoscut unul dintre agresori, care are aproape 16 ani, pe care l-am audiat şi urmează să îi identificăm şi pe ceilalţi. Victima locuieşte de puţin timp în Calafat, are 12 ani. Minorul a venit la secţie însoţit de mamă şi a depus plângere. Părinţii nu l-au dus încă să i se facă o expertiză medicală, iar noi le-am recomandat să facă acest lucru. Vizibil, nu are leziuni la nivelul feţei. Pentru minori este o procedură specială. Cei sub 14 ani nu pot răspunde penal, iar cei peste 14 ani trebuie expertizaţi psihiatric pentru a vedea dacă aveau discernământ în momentul comiterii infracţiunii“.

O altă bătaie între minori, în urmă cu câteva luni

Viceprimarul Calafatului este revoltat de cele întâmplate şi spune că recent a mai avut loc un astfel de caz în oraş. „Ştiu că în acest moment se fac cercetări. Este un caz care ne-a şocat. Din informaţii neoficiale ştiu că au mai fost bătuţi şi alţi copii, unul chiar a ajuns şi la spital. Avem Poliţie Locală, care patrulează prin oraş, dar am observat în acea filmare că minorii se aflau într-un spaţiu închis, probabil privat. Noi o să chemăm reprezentanţii comunităţii rome din Calafat pentru a discuta cu ei şi a încerca să rezolvăm problemele. De asemenea, o să dublăm numărul de patrulări în oraş. O să facem şi un plan de acţiune comună cu poliţia şi cu jandarmii. Cu toţii avem copii şi nu ne-am dori să fie bătuţi. Eu nu credeam că nişte copii sunt capabili să facă aşa ceva. Situaţia nu poate rămâne aşa. Nici nu mă gândeam că putem avea asemenea probleme din partea oamenilor.
Altă bătaie între doi copii de 14 ani şi jumătate a avut loc în la finalul lunii decembrie 2017. Este vorba despre cazul menţionat de viceprimarul oraşului şi care a fost confirmat de poliţie. „Există un dosar penal înregistrat la noi, pe numele unui minor. Se pare că între el şi alt minor a avut loc un conflict, în parc, în urma căruia cel acuzat l-a lovit cu pumnul în gură pe celălalt. Există o urmărire penală, iar acum se fac toate procedurile legale în cazul unui minor cercetat. La finalul anchetei se vor lua măsurile ce se impun“, a precizat Maria Păun, şefa Poliţiei Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS