6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj21 aprilie: 21 de ani de Radio Sud

21 aprilie: 21 de ani de Radio Sud

Tânăr și, totuși, cu foarte multă experiență. Îți propune muzică de top nonconformistă, tot așa cum îți prezintă știrile cu precizie de ceas elvețian. Jocul de-a extremele presupune profesionalism, dar și multă pasiune. Şi despre astea este vorba atunci când vorbim de Radio Sud. Și nu de ieri, de azi, ci de 21 de ani.
21 aprilie 1997: momentul în care Radio Sud își începea emisia. O echipă de oameni entuziaști, dar bine informați, care își propuneau să facă lucrurile altfel, să fie cât mai aproape de ascultători, printre ei, pentru ei. Au reușit atunci și reușesc și astăzi.

„Despre asta e vorba în radio: despre oameni și emoțiile lor“

De 13 ani, craiovenii îi ascultă vocea la radio. 13 ani de momente extrem de frumoase, pline de emoție și bucurie, ne spune Ionela Gherghe, directorul Radio Sud: „Pentru mine, este un privilegiu că am avut ocazia să descopăr lumea radioului și să rămân în ea atâta timp, în care am învățat atât de multe despre oameni, dar, mai ales, despre această minune care este comunicarea în toate formele ei. Cum poate ea să creeze legături trainice dincolo de spațiu și timp, cât de importantă este o informație aflată rapid și fix la momentul potrivit sau cât de vindecătoare este muzica pentru suflet și minte. De fapt, cred că despre asta e vorba în radio: despre oameni și emoțiile lor!“.

„Să lucrezi la radio e mai mult o stare decât o meserie“

Dimineața începe, pe frecvența Radio Sud, cu o cafea tare, muzică bună și cele mai importante știri. Iar la microfon e Oana Baban: „Nu știu alții cum sunt, dar eu, când sunt în fața microfonului, îmi saltă inima de bucurie. Iertată să-mi fie adaptarea textului și încadrarea lui într-un alt context. Am avut două pasiuni de când mă știu: istoria și muzica, iar omul de la radio e fericit că se întâlnește mai tot timpul cu ele. Fericit, da, pentru că nu-i deloc ușor să-i smulgi vieții o meserie fix pe sufletul tău, care să te lase să cochetezi și cu restul nebuniilor ce-ți trec prin cap. Dar, până la urmă, am spus-o și-am să o mai tot spun, să lucrezi la radio e mai mult o stare decât o meserie“.

Pe heavy rotation de 21 de ani și încă are farmec

Andrei Răduică este vocea de după-amiază de pe 97.4 FM. Pentru el, „Radio Sud este ca piesa aia care îți rămâne în cap. E pe heavy rotation de 21 de ani și partea cea mai tare e că încă are farmec“.

„M-am molipsit de ceea ce înseamnă radio“

Radioul este primul care transmite informația așa că, din oră în oră, fix la fix, își spune cuvântul, la propriu și la figurat, editorul de știri: Oana Olaru. „Ca mulţi alţii, am vrut şi eu «să ajung la radiooo», vorba lui Chirilă, iar eu chiar am ajuns. Şi îmi şi place. Fac parte din echipa Radio Sud de relativ puţin timp, fiind responsabilă cu ştirile «serioase», pe care le aducem ascultătorilor din oră în oră, însă cele câteva luni petrecute aici au fost suficiente ca să mă molipsesc de ceea ce înseamnă radio. Aici, la Radio Sud, fiecare zi e reuşită, pentru că suntem o echipă faină şi avem de toate: muzică excelentă, ştiri proaspete, veselie pe câmpie“, spune Oana.

„Eu nu merg la serviciu, merg la radio“

Spoturile publicitare sunt responsabilitatea mezinului echipei, Mihăiță Avram, care trăiește provocarea meseriei pe care și-a ales-o pentru că asta simte să facă. „Mă bucur să fac parte din echipa Radio Sud. Sunt cel mai tânăr dintre colegi, dar puţin mai în vârstă decât Radio Sud, cu vreo doi ani aşa, şi vreau să spun că pe la sfârşit de facultate nici nu mă gândeam c-o să ajung vreodată la radio. Acum pot să spun doar că eu nu merg la serviciu, merg la radio“, mărturiseşte Mihăiţă.

Edi Nicola are 19 ani… de radio

Edi Nicola s-a alăturat echipei Radio Sud acum 19 ani. „Dacă în 1999 realizam „Febra de sâmbătă seara“, acum ne auzim în fiecare marți, în cadrul emisiunii „Două ore cu Edi Nicola“, între orele 17.00-19.00. În fiecare an, mai ales în preajma aniversării Radio Sud, realizez că de această frecvenţă mă leagă unele dintre cele mai frumoase amintiri, cum ar fi prima emisiune în direct sau cel dintâi interviu“, spune Edi.
Cu Radio Sud, craiovenii știu că sunt bine informați și pot miza și pe buna dispoziție pentru că să glumești, să mai faci și haz de necaz și să asculți muzică de calitate sunt un fel de meniu principal al zilei. Şi nu degeaba „Radio Sud e exact ce-mi place să aud“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS