8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea „anihilează“ insectele din Craiova

Salubritatea „anihilează“ insectele din Craiova

În perioada 20.04.-28.04.2018, SC Salubritate Craiova SRL va demara prima campanie de dezinsecție în Craiova. Aceasta se va face prin pulverizare terestră pe domeniul public și are ca scop combaterea insectelor dăunătoare. „Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 20 aprilie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare, în timp ce, în noaptea de aprilie, începând cu ora 24.00, este programată dezinsecția în Parcul „Nicolae Romanescu“ și zonele adiacente. În noaptea de 22 aprilie, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii“, se arată în comunicatul transmis de SC Salubritate Craiova SRL.
Echipele operatorului de salubritate vor intra și în zona de cartiere a orașului începând cu data de 23 aprilie, de la ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.
Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare, asta însemnând doar terenuri care aparțin domeniului public.
Reprezentanții Salubri-tății spun că produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este o substanță din grupa a treia de toxicitate, avizată de Ministerul Sănătății, adică nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS