6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO tânără din Vâlcea a fost ucisă şi îngropată în pădure de iubit

O tânără din Vâlcea a fost ucisă şi îngropată în pădure de iubit

Claudia Roxana Mărdăşanu, tânăra ucisă (FOTO: Facebook)

O crimă înfiorătoare a fost descoperită în cartierul mărginaş Goranu, din Râmnicu Vâlcea. Cadavrul Claudiei Roxana Mărdăşanu, de doar 19 ani, a fost găsit îngropat în pădurea din zona de vest a oraşului. Poliţiştii l-au identificat marţi, 17 aprilie, pe presupusul autor al omorului, un tânăr de 19 ani, care era chiar iubitul fetei găsite fără viaţă.

Claudia Mărdăşanu şi Liviu Iacob aveau o relaţie de iubire, însă se certau destul de des, iar tânăra îi spusese băiatului că nu mai vrea să fie împreună. În timpul unui conflict pe care l-au avut, tânărul a bătut-o pe fată, apoi a înjunghiat-o cu sânge rece de mai multe ori. Imediat după crimă, acesta i-a îngropat cadavrul în pădurea din zona Goranu a municipiului Râmnicu Vâlcea. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au refăcut filmul crimei şi au stabilit că tânărul a premeditat totul. „Procurorii au dispus, la data de 18 aprilie 2018, punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat faţă de inculpatul Iacob Liviu Cristian. În cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.), inculpatul Iacob Liviu Cristian (aflat în stare de reţinere) urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Probatoriul administrat a relevat faptul că, în data de 20 martie 2018, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a agresat-o pe victimă lovind-o cu un cuţit tip briceag la nivelul mâinilor şi coapselor. Urmare a acestui conflict, victima i-a făcut cunoscută inculpatului intenţia de a înceta relaţia cu acesta, astfel că, în data de 21 martie 2018, inculpatul a achiziţionat un cuţit de la un magazin situat în apropierea domiciliului său, luând hotărârea de a suprima viaţa victimei. În noaptea de 21 martie 2018, în jurul orei 22.00, inculpatul observând-o pe victimă pe terasa unui fast-food din municipiul Râmnicu Vâlcea şi având cuţitul asupra sa, a discutat cu aceasta, propunându-i să se deplaseze împreună până pe platoul de la periferia municipiului Râmnicu Vâlcea, din zona Goranu, în punctul «Valea Stăncioiului». Cei doi s-au deplasat până în punctul respectiv, de unde inculpatul a condus-o pe victimă până la liziera pădurii din apropiere şi, în continuare, prin pădure, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, până în apropierea unui pârâu, unde a agresat-o pe victimă, lovind-o iniţial cu pumnii, după care a lovit-o pe aceasta cu cuţitul pe care-l purta asupra sa, provocându-i decesul. După uciderea victimei, inculpatul a îngropat cadavrul în imediata apropiere a locului exercitării actelor de agresiune, iar pentru ca locul respectiv să nu devină vizibil din cauza lipsei vegetaţiei, l-a acoperit cu lemne uscate. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Potrivit poliţiştilor vâlceni, tânăra a depus plângere împotriva lui Liviu Iacob chiar înainte ca acesta să o omoare. „La data de 21 martie, fata a depus plângerea la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, aceasta fiind înregistrată şi fiind demarate verificări. Astfel, poliţistii i-au căutat pe cei doi pentru audiere, dar nu au fost găsiţi. Au fost audiate persoane din anturajul celor doi, care nu au putut da prea multe relaţii. Nu s-a reclamat în niciun fel dispariţia fetei, crima fiind descoperită doar în urma investigaţiilor poliţiei şi acţiunilor care au avut loc“, au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Claudia a fost părăsită de părinţi la naştere şi avea un copil

Tânăra care a fost ucisă cu bestialitate a avut o viaţă dificilă. Părinţii ei au abandonat-o la naştere, iar până la 18 ani a fost insituţionalizată şi s-a aflat în sistem de protecţie de tip familial, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Aceasta năcuse, în septembrie, anul trecut, un copil, care se află şi el în grija statului. „Tânăra a fost în sistemul de protecţie de la naştere. În luna mai 2017 a încetat măsura de protecţie pentru că ea a solicitat acest lucru. A refuzat orice suport şi consiliere din partea noastră. Ea se afla într-un sistem de tip familial. În septembrie 2017 a născut un copil şi a avut parte de suport într-un centru maternal. Acolo, însă, a avut un episod agresiv, în urma căruia specialiştii centrului au diagnosticat-o cu tulburare de comportament. Din această cauză, copilul a fost plasat şi el în sistemul de protecţie“, a declarat Roxana Stoian, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS