5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFinanţarea Stadionului Municipal, în aer

Finanţarea Stadionului Municipal, în aer

Finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu rămâne în continuare sub semnul întrebării. Dacă ar fi avut la dispoziţie suma de două milioane de euro, lucrările ar fi fost gata de anul trecut, iar arena ar fi putut fi dată în folosinţă. Finanţator al lucrărilor este Compania Naţională de Investiţii. Potrivit autorităţilor locale din Târgu Jiu, încă nu a fost aprobată finanţarea pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu. Autorităţile locale nu au mai primit informaţii legat de stadiul dosarului, care trebuie să fie aprobat de instituţiile guvernamentale. Conform viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, proiectul privind ultimele lucrări se află în prezent la Comisia tehnico-economică din Ministerul Dezvoltării Regionale.
După avizul din comisia tehnică va urma o comisie interministerială, iar aici se va purta ultima discuție înainte de aprobarea finală a banilor necesari pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Mai este nevoie de două milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la noua arenă din muncipiu. Aurel Popescu susţine că primăria a finalizat lucrările pentru introducerea utilităţilor, respectiv reţeaua de gaze, apă, canal şi energie electrică. Restul lucrărilor rămase trebuie executate din fondurile care vor fi alocate de Compania Naţională de Investiţii. Mai sunt lucrări de efectuat la o reţea de canalizare pluvială şi o pasarelă în faţa stadionului. Întreaga investiţie depăşeşte 20 de milioane de euro şi trebuia să fie gata încă de anul trecut. Noul Stadion Municipal este gata în procent de 95%, însă nu se ştie exact data la care va putea fi inaugurat şi dat în folosinţă. Pasarela pietonală din faţa arenei a fost prevăzută în proiectul iniţial, însă nu se cunoaşte de ce nu a fost realizat: cert este că nu au mai rămas fonduri şi este nevoie de suplimentarea cu două milioane de euro a investiţiei care a consumat deja peste 20 de milioane de euro din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii, deci din bugetul de stat.
Nefinalizarea arenei de la Târgu Jiu ţine pe loc o altă investiţie pe care autorităţile o aşteaptă cu nerăbdare de ani buni. Este vorba de parcarea subterană de la stadion. Aici sunt deja disponibile peste 300 de locuri, care nu pot fi însă folosite pentru că arena nu a fost predată Primăriei Târgu Jiu, iar în jurul stadionului încă există împrejmuirea de la organizarea de şantier. Municipiul Târgu Jiu se confruntă de mulți ani cu o lipsă cronică a locurilor de parcare. Parcarea subterană de la Stadionul Municipal ar fi fost o bulă de oxigen pentru municipalitate, având în vedere că multe benzi ale străzilor din zona centrală sunt ocupate de maşini parcate de şoferii care nu au alte variante. Stadionul Municipal din Târgu Jiu va avea peste 12.000 de locuri şi un hotel de patru stele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS