10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuţini miei sacrificaţi în Olt de Paşte

Puţini miei sacrificaţi în Olt de Paşte

DSVSA Olt a dat publicității ieri, un bilanț al acțiunilor desfășurate în săptămâna premergătoare Paștelui, amintind și numărul de ovine și caprine sacrificate în punctele autorizate.

În județul Olt, miei și iezi s-au sacrificat în patru puncte temporare și în două din cele trei abatoare autorizate pe raza județului. Cele patru puncte au fost autorizate să funcționeze în perioada 1 – 7 aprilie 2018 (în medie, câte două zile/punct în toată această perioadă) și, conform datelor transmise de medicii veterinari care au supravegheat această activitate, în total s-au sacrificat 685 de capete în cele patru puncte temporare – Târgul de săptămână Osica de Sus, fostul abator Strehareț, Piața agroalimentară Drăgănești-Olt și Piața agroalimentară Balș – și 441 capete în două din cele trei abatoare autorizate.
Crescătorii de animale au semnalat faptul că în anumite puncte accesul le-a fost îngrădit de prezența samsarilor. „Am fost două zile la Slatina și am văzut că, dacă voia să taie crescătorul acolo miel, trebuia să-i dea samsarului 20-30 de lei, că n-avea loc“, a declarat Traian Gârtan, președintele Asociației Crescătorilor de Animale Slătioara, menționând că lucrurile au stat mai bine, în schimb, la târgul de săptămână din Osica de Sus, un punct de sacrificare autorizat doar pentru Paște, dar pe care crescătorii și l-ar dori permanentizat.
Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat, în perioada 1-7 aprilie 2018, în total 270 de controale, aplicând 30 de sancțiuni și 19 avertismente. Au fost retrase de la comercializare, în urma deficiențelor constatate, 57 kg de carne, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 44.800 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS