20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoul șef al Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Gorj, spaima traficanților de droguri

Noul șef al Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Gorj, spaima traficanților de droguri

Comisarul-şef Mihai Braloştiţianu, noul şef al SCCO Gorj

Comisarul-şef de poliţie Mihai Braloştiţianu, împuternicit pentru următoarele şase luni la conducerea Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (SCCO) Gorj, este spaima grupărilor specializate în trafic de droguri. Mihai Braloştiţianu, în vârstă de 38 de ani, a primit ordinul de numire în urmă cu peste o săptămână şi a lucrat în ultimii 16 ani în cadrul BCCO Craiova. Mihai Braloştiţianu a absolvit în anul 2002 Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti, cu specializarea Combaterea Crimei Organizate, fiind repartizat în vederea desfăşurării activităţii în cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Craiova, structura de combatere a criminalităţii organizate de la acea vreme, cu raza de competenţă în patru judeţe, respectiv Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi.
De la început, Mihai Braloştiţianu a fost cooptat în cadrul Biroului de Combatere a Traficului de Persoane şi Migraţiei Clandestine, unde a învăţat primii paşi în munca de poliţie şi specificul activităţilor de combatere a infracţiunilor din sfera criminalităţii organizate. Ca tânăr ofiţer, Mihai Braloştiţianu a documentat activitatea unei grupări internaţionale implicate în exploatarea sexuală a unor tinere în Italia, fiind primul caz de sechestru finalizat printr-o măsură poliţienească în Italia, în baza unor informaţii obţinute din România, de la crearea instituţiei ataşatului de afaceri interne în Italia. De asemenea, alături de colegii săi, actualul şef al SCCO Gorj a contribuit, prin activităţi sub acoperire, la destructurarea mai multor grupări infracţionale internaţionale implicate în traficul de migranţi, având ca destinaţie ţări din spațiul Schengen şi traficul de droguri. Totodată, echipa din care a făcut parte a participat la destructurarea unei grupări infracţionale cu ramificaţii internaţionale, ce acţiona şi pe teritoriul României, în oraşele Craiova, Braşov şi Bucureşti, implicată în traficul şi consumul ilegal de droguri de risc şi de mare risc, în special canabis, amfetamină şi cocaină. Cu această ocazie s-a realizat prima captură de comprimate ECSTASY (1.800 de comprimate cu sigla VERSACE) realizată pe raza municipiului Craiova. Tot în baza unor informaţii proprii, a fost destructurată o grupare infracţională internaţională cu ramificaţii în mafia italiană, ce acţiona pe relaţia Italia-România, în oraşele Craiova, Sibiu, Bacău şi Bucureşti. Doi cetăţeni italieni, membri ai mafiei italiene ce acţionau pe teritoriul României, au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau 2,5 kilograme de rezină de canabis (haşiş). Şi de această dată a fost marcată o premieră, fiind primii cetăţeni italieni, membri ai mafiei italiene, cărora le-a fost documentată activitatea infracţională desfăşurată pe raza BCCO Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS