17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMotociclist decapitat în urma unui accident rutier

Motociclist decapitat în urma unui accident rutier

Motocicleta condusă de bărbatul de 35 de ani s-a oprit pe câmp, la aproximativ 30 de metri de locul impactului cu indicatorul rutier

Un craiovean de 35 de ani și-a pierdut viața, ieri, în urma unui accident violent de motocicletă produs pe Centura de Nord a municipiului Craiova (DN 65F). După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că bărbatul a pierdut controlul motocicletei din cauza vitezei excesive și a lovit un indicator rutier și o gură de vizitare din beton.

Accident terifiant pe Centura de Nord a municipiului Craiova. Lucian Bălă, un craiovean de 35 de ani, care conducea o motocicletă dinspre Filiași către Balș, în apropierea Aeroportului Craiova a pierdut controlul direcției și a ieșit de pe șosea. După ce a rulat câțiva metri prin șanțul de scurgere a apei, motocicleta s-a izbit de un indicator rutier, pe care aproape l-a retezat, dar și de o gură de vizitare din beton. În urma impactului violent cu indicatorul rutier, bărbatul a fost decapitat, iar o mână i-a fost smulsă.
La locul accidentului a fost trimisă o ambulanță SMURD, însă medicii nu au putut face nimic pentru tânărul de 35 de ani, care și-a pierdut viața pe loc în urma impactului. Cercetările au fost preluate de polițiștii de la Rutieră, care au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula motociclistul.
„Din cauza vitezei excesive, un bărbat de 35 de ani, din Craiova, care se deplasa cu o motocicletă pe Centura de Nord a municipiului, dinspre Filiași către Balș, a pierdut controlul asupra motocicletei. Acesta a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un indicator rutier și o gură de vizitare din beton. În urma impactului, bărbatul a decedat“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Un șofer care a oprit să vadă ce s-a întâmplat a explicat pentru GdS că l-a întâlnit pe motociclist câteva zeci de minute mai devreme, tot pe Centura de Nord, circulând însă din sens opus. „L-am văzut în timp ce venea dinspre Aeroport, încercând să depășească un tir. Acum, la întoarcere, văd că a ieșit cu motocicleta pe câmp și a murit“, a spus bărbatul.
Lucian Bălă lucra la Nextrom Industries ca inginer responsabil cu controlul calității. Colegii săi au precizat pentru Gazeta de Sud că Lucian era un tânăr deosebit, care avea o pasiune „nebună“ pentru motociclete. A așteptat cu nerăbdare primăvara pentru a veni la serviciu cu motocicleta. Ieri, în pauza de masă, a plecat să se plimbe cu motocicleta pe Centura de Nord și nu s-a mai întors.

Polițiștii doljeni susțin că bărbatul a pierdut controlul motocicletei și a lovit un indicator rutier și o gură de vizitare din beton (FOTO: Aldezir Marin)

Accident asemănător pe Centura de Nord

Un accident asemănător a avut loc pe aceeași șosea, în septembrie 2011. Polițiștii doljeni au stabilit atunci că un tânăr de 25 de ani, din localitatea Dobroteşti, în timp ce conducea o motocicletă pe DN 65 F, din direcţia Işalniţa către Balş, la intrarea într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a ieșit de pe șosea şi a lovit un indicator rutier. Ironia sorţii a fost că indicatorul avertiza participanţii la trafic despre faptul că urmează o „curbă deosebit de periculoasă“. În urma impactului, conducătorul motocicletei şi-a pierdut viaţa. Poliţiştii de la Rutieră ajunşi la faţa locului pentru cercetări au stabilit că accidentul s-a petrecut pe fondul vitezei excesive, dar și a neîndemânării în conducere. Asta pentru că tânărul avea permis de conducere categoria B, nu și pentru motociclete.

Recomandările polițiștilor

Poliția le recomandă motocicliștilor să fie pregătiți tot timpul pentru condiţii periculoase de drum, cum ar fi carosabilul umed, scurgerile de lichide, nisip, pietriş, gropi sau alte pericole rutiere de suprafaţă care pot afecta grav aderenţa. De asemenea, motocicliștilor li se recomandă să abordeze curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia“, dar și să încerce să anticipeze intenţiile partenerilor de drum, care de multe ori nu apreciază corect distanţa ori viteza. Nu în ultimul rând, poliția recomandă respectarea vitezei legale și folosirea unor echipamente de protecție omologate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS