17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de angajați doljeni, fără salarii de două luni

Sute de angajați doljeni, fără salarii de două luni

Angajații de la Maglierie Cristian Impex nu și-au primit salariile pe niciuna din lunile anului 2018

Salariați ai societății de confecții din Calafat acuză că nu și-au luat banii pe lunile ianuarie și februarie. Conducerea firmei recunoaște că sunt întârzieri mari cauzate de plăți tardive de la clienții din străinătate și promite că va plăti săptămâna aceasta.

Angajați ai firmei de confecții Maglierie Cristian Impex SRL din Calafat acuză că nu și-au încasat salariile aferente lunilor ianuarie și februarie. Oamenii se tem că nu vor avea bani nici înainte de Paște. GdS a contactat telefonic conducerea societății. Directorul general Marian Păsat a recunoscut că sunt mari întârzieri la plata salariilor. „Avem o întârziere la salarii pentru ianuarie și februarie. Conform Contractului Colectiv de Muncă, plata salariului pentru o lună se face până la sfârșitul lunii următoare. Avem această întârziere din cauză că nu ne-au plătit clienții externi, dar vom plăti salariile săptămâna aceasta. Avem comunicări din partea tuturor clienților că în această săptămână ne vor face plățile. Imediat ce avem banii, le vom plăti salariile oamenilor. Am avut întârzieri și din cauză că ni s-au întors comenzi de la clienți pentru că nu corespundeau produsele din punct de vedere al calității“, a spus Marian Păsat, directorul firmei de confecții din Calafat. Întrebat dacă le vor fi achitate integral salariile aferente lunilor ianuarie și februarie în această săptămână dinainte de Paște, directorul firmei a menționat: „Noi așa zicem că o să le plătim integral, dar depindem mult de sumele pe care le vom încasa de la clienți. Clienții din Italia, Franța, Germania ne plătesc facturi periodic, iar termenul de plată variază între 45 și 60 de zile“.
La Maglierie Cristian Impex SRL mai lucrează aproximativ 700 de salariați, în scădere față de câțiva ani în urmă, când fabrica de confecții avea circa 1.200 de angajați.

Firma a avut pierdere în 2016

Potrivit datelor din bilanțul contabil, publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, în 2016 firma din Calafat a avut o cifră de afaceri de peste 51,5 milioane de lei și o pierdere de 5,6 milioane de lei, societatea livrând peste graniță cantitatea de îmbrăcăminte produsă în Dolj. De-a lungul ultimilor ani, compania a mai întâmpinat probleme financiare în ceea ce privește plata la timp a salariilor, însă lucrurile s-au rezolvat după câteva zile.
Presupunând că o firmă ar avea 700 de angajați plătiți toți cu salariul minim, fondul lunar de salarii (calculat la net) al unei astfel de societăți ar fi de peste 813.000 de lei, fără a pune în calcul contribuțiile sociale și impozitul, care sunt toate în sarcina angajatului, din acest an, dar sunt reținute tot de către angajator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS