12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo în Oltenia în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 – 15 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 14 grade la 20…21 de grade, în zilele de 4 și de 5 aprilie. În restul zilelor vor fi ușoare fluctuații termice, iar media regională se va situa între 17 și 19 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 7 grade, cu cele mai coborâte valori în prima noapte, când media nocturnă se va situa în jurul valorii de 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 10 – 15 aprilie, dar și între 5 și 7 aprilie, când va ploua pe arii mai extinse și în general slab cantitativ.

La munte, vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât până spre sfârșitul celei de a doua săptămâni media maximelor va fi cuprinsă între 8 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 4 și 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori negative în prima noapte, în medie spre – 6…- 5 grade, apoi acestea vor fi predonderent pozitive, mai ales între 4 și 6 aprilie. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în prima zi a intervalului, între 5 și 7 aprilie și din nou în intervalul 10 – 15 aprilie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS