12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAJOFM Gorj înregistrează cei mai puţini şomeri din ultimii 21 de ani

AJOFM Gorj înregistrează cei mai puţini şomeri din ultimii 21 de ani

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a beneficiarilor de indemnizaţie de şomaj este în scădere în ultimele luni. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM), în judeţul Gorj se înregistrează în prezent cea mai mică rată a şomajului din ultimii 21 de ani. Este vorba de 5,26%, aferentă unui număr de 7.150 de şomeri. Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, a declarat că din totalul şomerilor 2.946 sunt femei. De asemenea, în luna aprilie a anului trecut, rata şomajului era de 8,24%, ceea ce însemna un număr total de 11.339 de şomeri. Potrivit lui Romeo Chiriac scăderea este de trei procente, respectiv cu 4.000 de şomeri mai puţin în martie 2018 faţă de aprilie 2017.

Au mai apărut firme, au mai plecat din ţară

Directorul AJOFM Gorj a declarat că rata redusă a şomajului are legătură cu mai mulţi factori cumulaţi. În primul rând, este vorba de sosirea în ultimul an în judeţul Gorj şi în special la Târgu Jiu a mai multor societăţi care au recrutat personal. Numai pe platforma industrială de la Rostramo lucrează în prezent peste 2.000 de persoane. Este vorba de fabrici de componente auto sau din domeniul prelucrării lemnului. De asemenea, fosta AVI Instant a fost cumpărată de un alt investitor, care a angajat deja câteva sute de persoane, iar investiţia va fi pornită în luna mai. Pe de altă parte, migraţia forţei de muncă nu a încetat, iar gorjenii au continuat să își caute de lucru în alte judeţe sau chiar în afara ţării. În plus, şi numărul de absolvenţi este în scădere de la un an la altul. Un semnal al faptului că aceştia fie se angajează, fie pleacă din judeţ este că foarte puţini mai solicită indemnizaţia de şomaj. Anul trecut, din 2.000 de absolvenţi cu studii medii sau superioare doar 10% au fost luaţi în evidenţe de AJOFM pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj.

Marcel Romanescu pleacă după investitori la Bucureşti

Primarul municipiului, Marcel Romanescu, este prezent astăzi la prima ediție a summit-ului „Investiți în România“, eveniment organizat în Capitală și la care vor participa cei mai mari investitori străini și români, cele mai importante companii, cei mai mari angajatori și cei mai mari antreprenori români. Conferința „Investiți în România“ este primul eveniment la care primarii orașelor din țara noastră sunt chemați să convingă investitorii străini, dar și români să vină să investească și să creeze locuri de muncă în orașele lor. Autorităţile gorjene se plângeau până acum de lipsa investitorilor la nivelul municipiului Târgu Jiu şi al judeţului Gorj. Rămâne de văzut dacă piaţa locală a forţei de muncă va fi disponibilă pentru noi investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS