7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlombări şi reparaţii pe drumurile judeţene distruse în urma iernii

Plombări şi reparaţii pe drumurile judeţene distruse în urma iernii

Consiliul Judeţean Gorj a început ieri programul de plombări şi reparaţii la şoselele pe care le are în administrare şi care s-au degradat în perioada de iarnă. Programul a fost amânat ca urmare a vremii nefavorabile şi a fost reluat din această săptămână. Cornel Cimpoieru, director în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că primele lucrări vizează DJ 671 Apa Neagră – Padeş – Cloşani, care se prezintă ca după bombardament. Reparaţii se mai efectuează pe DJ 672B Leleşti – Dobriţa şi pe DJ 664A Stăneşti – Rugi. Se va continua cu lucrări de frezare şi plombare şi pe celelalte drumuri judeţene. „Sunt două drumuri afectate mai mult de pe urma iernii şi au avut prioritate la reparaţii. Deja echipele au început să lucreze şi se va intra şi pe alte tronsoane cu lucrări de frezare, pentru a se trece ulterior la plombare“, a declarat Cornel Cimpoieru.
Cornel Cimpoieru, reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj, a mai spus că instituţia şi firmele care se ocupă de reabilitare încă inventariază problemele care sunt la drumurile judeţene. Mai este de făcut revizia pe zece şosele administrate de către Consiliul Judeţean Gorj. Ulterior, se va face şi o estimare a costurilor. Revizia vizează reparaţiile la carosabil, marcajele şi indicatoarele rutiere. Dintre drumurile la care a început reabilitarea, DJ 664A Stăneşti – Rugi va fi reabilitat din fonduri proprii, iar DJ 671 Apa Neagră – Padeş va beneficia de finanțare din partea Ministerului Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II. Până când va începe reabilitarea propriu-zisă, drumurile respective vor beneficia de lucrări de reparaţii.
Reabilitarea DJ 664A va avea loc anul acesta, iar autorităţile judeţene au scos la licitaţie tronsonul de drum dintre localitatea Ursaţi, Târgu Jiu şi intrarea în comuna Stăneşti. Şoseaua respectivă este complet distrusă şi reprezintă de mai mulţi ani un pericol pentru participanţii la trafic. Licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor este programată pe 20 aprilie. Potrivit administratorului drumului, este importantă reabilitarea DJ 664A deoarece circulaţia rutieră în zonă este nesigură pentru participanţii la trafic. „Reabilitarea DJ 664A are ca scop îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din cadrul spaţiului rural. De asemenea, se ameliorează accesul la reţeaua de drumuri naţionale ce fac legătura cu acest drum judeţean, dar şi accesul la alte obiective economice şi turistice din zonă. Valoarea contractului este de 2,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS