6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei tineri din Caracal au murit într-un accident rutier în Olanda

Trei tineri din Caracal au murit într-un accident rutier în Olanda

O femeie de 24 de ani și doi bărbați de 27 de ani, din Caracal, și-au pierdut viața în cumplitul accident petrecut marți, 20 martie, pe o șosea din Olanda. În accident au murit cinci români și alți doi sunt răniți.

Cei trei caracaleni erau membri ai aceleiași familii. Adina și Aurel Soreanu sunt soți, iar Cosmin Zîmbrea este fratele Adinei. De asemenea, logodnica lui Cosmin a fost și ea rănită și se află în spital. Cei patru lucrau la o companie în Olanda, iar marți, 20 martie, se aflau într-un microbuz, alături de alte trei persoane, în drum spre serviciu.
Compania angajatoare, Horizon Groep, a dat pe pagina oficială de Facebook un comunicat, precizând printre altele: „Victimele au fost toate din România. Victimele moarte sunt patru bărbați de 27, 27, 29 şi 37 de ani, şi o femeie de 24 de ani. Victimele rănite sunt doi bărbaţi de 36 de ani şi o femeie de 22 de ani. Ieri s-a luat legătura cu rudele și familiile victimelor, și au fost făcute aranjamentele pentru sosirea lor în Țările de Jos. Grupul Orizont îi va ajuta cu cât mai multă asistenţă şi îndrumare posibil, printre altele, prin organizarea şederii lor aici, şi ajutând la repatrierea decedaților în România. Există, de asemenea, contacte cu reprezentanţii Ambasadei României din Țările de Jos“.
Prietenii tinerilor și-au descărcat furia prin mesaje pe Facebook, la auzul veștii îngrozitoare, condamnând situația care i-a făcut pe cei patru să-și caute rostul printer străini.
„Nu pot sa mă abțin, nu pot, pur și simplu, de când am auzit cumplita veste despre tinerii mei prieteni Aurel și Adina Soreanu și Cosmin și Andreea. Patru tineri frumoși, cu vise și planuri de viitor … Cu ce au greșit ei? Că au plecat să muncească și să își asigure o viață mai bună lor și copilului lor? De ce nu s-a putut în țara noastă? Țară de c…t, asta este părerea mea, puțin îmi pasă dacă cineva mă va critica că am această părere, dar așa este.
De ce nu se face ceva? Când se va schimba ceva? Ca tinerii, părinții să nu mai plece din țara asta, ca familiile să nu se mai despartă. Copiii să nu mai sufere după părinți, să nu mai fie vărsate lacrimi. Cum i se va explica lui Darius că mama și tatăl lui nu mai există și că îl vor veghea din cer?! Că unchiul și mătușa lui nu mai sunt, că ei, de fapt, plecaseră să își împlinească un vis, să ajungă în fața altarului, și că totul s-a distrus. Toți aceștia s-au stins pe drumuri străine datorită faptului că aici, la noi în țara asta, ei nu ar fi putut să se realizeze. Pentru că aici nu poți să îți îndeplinești nimic, de abia poți trăi de pe o zi pe alta… Trebuie să pleci să devii sclavul străinilor ca să poți să îți întreții familia. Lași acasă copii și soții, părinții, frații cu lacrimi, cu sufletele îndurerate, și pleci, dar nu știi când te mai întorci și dacă te întorci, exact ca în cazul acestor tineri. Nu s-au putut bucura de Darius, nu s-au putut bucura de nimic din ce realizaseră. Dureros! Condoleanțe ambelor familii!“, este mesajul Andreei Mihăilescu, pe Facebook, iar alte mesaje asemănătoare continuă să curgă.
Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, s-a declarat, la rândul său, întristat de vestea că trei membri ai comunității și-au pierdut viața, și a transmis condoleanțe familiilor.
„Am trimis acolo, la familie, pe cineva, să vedem cu ce i-am putea ajuta, însă ni s-a transmis că nu ar fi nevoie. Este vorba de doi frați, o fată și un băiat, și de soțul fetei. Prietena celui decedat este în spital. E trist, foarte trist ce se întâmplă, au plecat să lucreze, nu pleacă de bine, în România locurile de muncă sunt cum sunt… Păcat că nu se găsesc soluții, sunt tare dezamăgit“, a spus primarul Liviu Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS