6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljE oficial: stadionul de atletism are proiectant

E oficial: stadionul de atletism are proiectant

Așa cum GdS anticipa, ieri, în articolul „Stadionul de atletism, pe masa aceluiași proiectant?“, Primăria Craiova a anunțat oficial, în aceeași zi, că SC K-Box Construction Design SRL a obținut contractul pentru proiectul tehnic și asistența tehnică din partea proiectantului la arena cu capacitatea de peste 5.000 de locuri care se va construi lângă stadionul „Ion Oblemenco“. De altfel, firma din București a fost singura care s-a înscris la licitația demarată de municipalitate în decembrie 2017, tot ea fiind cea care s-a ocupat și de vechiul proiect tehnic al stadionului, care nu a mai fost dus la bun sfârșit din cauza întârzierilor mari la partea de execuție a lucrărilor (peste doi ani).
Potrivit datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) ieri, la ora 14.00, K-Box Construction Design SRL și-a adjudecat contractul, după ce a oferit suma de 340.700 de lei (fără TVA), 405.433 de lei cu TVA, valoarea estimată de primărie fiind de 350.098,30 lei (fără TVA). Firma vine și cu un subcontractant, SC VRD Proiect Invest SRL, tot din Capitală, și va avea la dispoziție trei luni pentru realizarea proiectului tehnic al stadionului și încă o lună pentru obținerea avizelor de la autorizația de construire.
Stadionul de atletism va trebui să se încadreze în categoria III IAAF (Federația Internațională de Atletism), adică să fie omologat pentru competiţii internaţionale, valoarea de execuție, cu tot cu proiectare, ridicându-se la suma de 4,8 milioane de euro. După proiectare, Primăria Craiova va scoate la licitație și partea de execuție, finalizarea stadionului de atletism fiind preconizată în vara anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS