16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIntersecția cu tamponări

Intersecția cu tamponări

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident de circulație produs duminică după-amiază, la intersecția străzilor Horia și Nanterre din municipiul Craiova. Craiovenii care dețin imobile în zonă spun că nu trece o săptămână fără ca în această intersecție să nu se producă un accident de circulație.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un tânăr de 22 de ani, din Craiova, care conducea un Opel pe strada Horia, nu a respectat semnificația indicatorului «Oprire» și a intrat în coliziune cu un Peugeot condus regulamentar pe strada Nanterre de un craiovean de 47 de ani. În urma impactului, autoturismul Peugeot a fost proiectat pe trotuar, a rupt un copac, după care s-a oprit într-un imobil situat la intersecția celor două străzi. Polițiștii doljeni au mai precizat că cei doi șoferi au suferit leziuni ușoare în urma accidentului, ca și o femeie de 43 de ani, pasageră în autoturismul Peugeot. Cele trei persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova, unde au primit primele îngrijiri medicale. Oamenii legii au mai explicat că ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar și că poliţiştii de la Rutieră au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Un cititor GdS a povestit că în această intersecție se produc frecvent accidente rutiere, unele dintre ele fiind soldate cu victime, cum a fost și cel de duminică. „Soția mea are un salon de coafură chiar pe colț și pot spune că acolo se produce un accident la două-trei zile. În urmă cu trei săptămâni, un șofer era cât pe ce să intre cu mașina în salon, iar gardurile caselor din zonă sunt rupte. Parcă e «Triunghiul Bermudelor» acolo. Nu știu ce se întâmplă, cei care circulă dinspre Calea București trec prin intersecție ca niște kamikaze, chiar dacă este indicatorul «Oprire». Până la urmă o să moară cineva în această intersecție. Singura soluție este montarea unor praguri pentru reducerea vitezei“, a precizat craioveanul Ovidiu Nicolae pentru GdS. Întrebați despre această situație, polițiștii doljeni, care au un reprezentant în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere, au explicat că va fi analizată oportunitatea montării unor relantoare de viteză la intersecția celor două străzi.

Horia, o stradă cu pericole

La câteva sute de metri distanță, altă intersecție le-a dat bătăi de cap șoferilor. Este vorba de intersecția străzilor Dezrobirii și Horia din municipiul Craiova. Ca și în cazul intersecției cu strada Nanterre, la intersecția cu strada Dezrobirii s-au produs zeci de accidente, unele soldate cu victime. De exemplu, în mai 2017, șoferița unui Renault Clio nu a acordat prioritate de trecere și a lovit un taxi care circula regulamentar pe strada Horia. În urma impactului, taxiul a fost proiectat pe trotuar, iar după ce a trecut peste un indicator rutier a rămas suspendat pe gardul unei case. Taximetristul a fost rănit ușor în urma accidentului. Craiovenii care locuiesc în zonă au precizat atunci pentru GdS că au cerut în repetate rânduri montarea unor limitatoare de viteză pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
Un an mai târziu, un craiovean de 66 de ani a lovit în plin un autoturism care circula regulamentar pe strada Horia, care s-a răsturnat în urma impactului. Ulterior, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere a hotărât să monteze relantoare de viteză pe strada Horia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS