8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 12 ani de închisoare pentru uciderea lui „Bimby“

Condamnat la 12 ani de închisoare pentru uciderea lui „Bimby“

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, să-l condamne la 12 ani de închisoare pe craioveanul de 31 de ani, acuzat că a ucis cu o lovitură de cuțit un tânăr de 27 de ani, pe Felix Cristian Bîscă, zis Bimby. Altercația în urma căreia și-a pierdut viața tânărul de 27 de ani a avut loc la începutul lunii septembrie 2017, în fața unui magazin nonstop din cartierul craiovean Brazda lui Novac.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut că Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani, din Craiova, și-a pierdut viața în urma unei altercații izbucnite în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în jurul orei 3.00, în fața unui magazin nonstop din cartierul Brazda lui Novac. Victima a fost înjunghiată în inimă cu un cuțit tip baionetă de craioveanul Florentin Popa, de 31 de ani.
„În noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timp ce se aflau în fața magazinului nonstop situat lângă stația de autobuz de la Complexul Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac, între victima Bîscă Felix Cristian și Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenți au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reușit să înjunghie victima în zona precordială (piept – n.r.), peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuțit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbușit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanței, echipajul medical a constatat decesul“, au reținut procurorii doljeni.
Ulterior, medicii legiști au constatat că moartea tânărului de 27 de ani a fost violentă, „și a fost cauzată de hemoragie internă și externă, consecința unei plăgi tăiate toracice, cu interesare cardiacă și pulmonară“.
Florentin Popa a fost reținut de polițiști în aceeași noapte, iar pe 3 septembrie a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Și-a pierdut viața apărând un prieten

Apropiații lui Felix Bîscă au susținut că, de fapt, acesta a fost ucis după ce a sărit în apărarea unui prieten, care avea un conflict mai vechi cu un tânăr care locuiește în cartierul Brazda lui Novac. „Înainte să se întâmple tragedia, Bimby a fost la verișoara lui la un grătar, iar în jurul orei 1.00 a ajuns în Brazdă. Eu eram cu el și cu încă un prieten. Prietenul nostru comun avea o problemă cu o persoană din acel cartier. Băiatul respectiv l-a lovit pe prietenul nostru, iar Bimby a sărit în apărarea lui. Restul persoanelor care mai erau acolo i-au despărțit. S-au calmat pentru aproximativ 20 de minute, apoi un anumit băiat tot căuta motive de ceartă. L-a și amenințat pe Bimby că lucrurile nu o să rămână așa. El m-a trimis acasă, mi-a spus că poate o să se întâmple ceva urât. Nu știam… regret că nu l-am luat cu mine acasă. Mi-a promis că va fi bine“, a povestit pentru GdS o cunoștință a lui Felix Bîscă. Acest lucru a fost confirmat și de ancheta procurorilor doljeni, care au stabilit că Bîscă și-a apărat un prieten.
„În timp ce se aflau în faţa magazinului anterior menţionat, între victima Bîscă Felix Cristian şi Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, generat în primă fază de un martor, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri mai vechi. Inculpatul (Florentin Popa – n.r.) l-a împins iniţial pe martor, aducându-şi reciproc injurii, acesta din urmă având şi un briceag asupra sa. În conflict, de partea martorului a intervenit imediat victima Bîscă Felix Cristian, care l-a lovit cu piciorul pe inculpatul Popa Florentin“, au mai reținut procurorii doljeni în rechizitoriul întocmit.

Condamnarea

Florentin Popa a fost trimis în judecată în octombrie anul trecut, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de omor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat joi, pe 15 martie. Inculpatul și-a recunoscut fapta pentru a avea parte de reducerea pedepsei și a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor. În aceeași ședință de judecată, instanța a dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest. De asemenea, judecătorii au admis acțiunea civilă formulată de rudele victimei și l-au obligat pe inculpat să achite suma de 18.500 de lei drept daune materiale şi 100.000 de euro drept daune morale. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS