21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProcurorii au renunțat la urmărirea penală față de omul de afaceri Fănel Trandafir

Procurorii au renunțat la urmărirea penală față de omul de afaceri Fănel Trandafir

Procurorii craioveni au dispus renunţarea la urmărire penală faţă de Fănel Trandafir (Foto: arhiva GdS)

Acuzațiile aduse de reprezentanții SC Alia SA omului de afaceri craiovean Fănel Trandafir, reprezentantul SC Legume și Fructe SA, au fost respinse atât de procurorii craioveni, cât și de judecători.
Reamintim că, în urmă cu mai bine de trei ani, mai exact pe data de 4 septembrie 2014, în complexul Big din cartierul craiovean Craioviţa Nouă a izbucnit un scandal între reprezentanții celor două societăți comerciale, aflate în litigiu. Obiectul litigiului îl constituia atunci zona centrală a Big-ului, cunoscută drept „insulă“, deținută de SC Legume și Fructe SA, în care își desfășoară și în prezent activitatea mai mulți agenți comerciali. Restul complexului comercial este deținut de SC Alia.
Atât agenții comerciali din acea zonă, cât și Fănel Trandafir au acuzat că, peste noapte, reprezentanții SC Alia au împrejumuit „insula“ cu rafturi, blocând accesul comercianților. În schimb, Cristian Olăneanu, reprezentantul SC Alia, l-a acuzat pe Fănel Trandafir că a făcut scandal, a amenințat și i-a distrus mai multe rafturi. Același Olăneanu a susținut că montarea rafturilor cu pricina a venit în urma unei decizii a consiliului de administrație de a eficientiza și moderniza spațiile SC Alia.
În replică, Fănel Trandafir a precizat că reprezentanții SC Alia au luat hotărârea de a împrejmui „insula“ înainte ca litigiul dintre cele două societăți comerciale să fie soluționat de instanța de judecată.

Scandalul din Big, tranșat de instanța de judecată

După scandalul din dimineața zilei de 4 septembrie 2014, reprezentanții SC Alia au depus o plângere la Secția 5 Poliție Craiova împotriva a trei persoane, printre care s-a numărat și Fănel Trandafir. „A fost înregistrată o plângere și s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. A fost audiat reclamantul, mai mulți martori, așteptăm să ni se comunice prejudiciul, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat Parchetului pentru soluționare“, au explicat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
În noiembrie 2015, procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală față de Fănel Trandafir pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, însă soluția anchetatorilor a fost contestată în instanță de SC Alia. În iulie 2016, Judecătoria Craiova a admis numai în parte acțiunea SC Alia. Astfel, instanța a hotărât să mențină soluția procurorilor privind infracțiunea de distrugere, dar și clasarea cauzei faţă de Fănel Trandafir pentru distrugerea unor bunuri amplasate pe rafturi. În schimb, instanța a retrimis dosarul la Parchet pentru continuarea cercetărilor pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, procurorii craioveni au dispus clasarea cauzei și pentru această infracțiune. A urmat o altă plângere în instanță formulată de SC Alia, iar Judecătoria Craiova i-a respins acțiunea. „Respinge plângerea formulată de petenta SC Alia SA împotriva ordonanţei nr. 9065/P/2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Menţine în întregime dispoziţiile ordonanţei nr. 9065/P/2014 din data de 04.01.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova“, se arată în hotărârea instanței.
Mai trebuie spus că nici până în prezent litigiul dintre cele două firme nu a fost stins de instanțele de judecată, unul din dosare fiind pe rolul Tribunalului Dolj, în faza de apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS