10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoutăți editoriale la „Scrisul Românesc“

Noutăți editoriale la „Scrisul Românesc“

Iubitorii de carte sunt invitați sâmbătă, 17 martie, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova, unde vor fi lansate trei volume apărute sub egida Editurii „Scrisul Românesc“. Este vorba de „Eminescu în refexii critice“, carte semnată de Constantin Cubleşan, „Duminica în Est“, al cărei autor este Alexandru Cazacu, și „Poezii“, de Augustin Jianu. „„Eminescu în reflexii critice“, semnată de Constantin Cubleşan, profesor universitar și critic literar redutabil de la Cluj, este importantă pentru că se referă și la unii improvizați critici literari care l-au denigrat de-a lungul timpului pe Eminescu. Constantin Cubleşan vine cu o serie întreagă de susțineri temeinice împotriva acestor denigratori, deci cartea va constitui o contribuție foarte importantă la bibliografia eminesciană. Tot pe 17 martie vom lansa o altă carte foarte importantă a unui tânăr, Alexandru Cazacu, care colaborează la foarte multe reviste din țară, la România Literară, Luceafărul, Vatra, Convorbiri Literare, Viața Românească, Scrisul Românesc. Volumul se numește „Duminica în Est“ și este o carte de poezie. Al treilea volum pe care îl vom lansa este o carte destul de substanțială, de peste 200 de poezii, a lui Augustin Jianu, un poet craiovean care a stat în expectativă și nu s-a grăbit să își publice poeziile, chiar dacă a scris foarte multe“, a spus prof. univ. dr. Florea Firan, directorul Editurii „Scrisul Românesc“.
Evenimentul va reuni critici și istorici literari, precum și invitați de elită din Craiova și nu numai. „La această întâlnire vor participa Ștefan Vlăduțescu, profesor universitar doctor și critic literar, lector universitar Xenia Negrea, de la Facultatea de Litere, precum şi un critic literar din București, Gabriel Dragnea, și o serie de alți invitați, Camelia Radulian, Cristian Brebenel, Adrian Frățilă, Spiridon Popescu și Dan Lupescu, deci este un moment cultural foarte important și contăm pe o participare foarte bună“, a mai spus Florea Firan.
Editura „Scrisul Românesc“ a făcut din lansările de carte și întâlnirile cu scriitorii manifestări ample, care de fiecare dată au fost încheiate cu momente artistice. La fel se va întâmpla și sâmbătă, când Mircea Suchici, violoncelist la Filarmonica Oltenia, va susține un moment muzical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS