16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptâmâni, 12 – 25 martie. Potrivit ANM, regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, la nivelul întregii ţări, cu temperaturi maxime cuprinse între 10 şi 18 grade Celsius.

În Oltenia, în intervalul 12 – 17 martie, regimul termic nu va avea variaţii importante şi va caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă a anului, ce se va concretiza prin temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de 15 grade şi temperaturi minime cuprinse, în general, între 3 şi 6 grade. Între 18 şi 20 martie, vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă, însă între 21 şi 25 martie temperatura aerului va creşte uşor de la o zi la alta, urmând a se înregistra, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, valori medii diurne de 13 – 14 grade şi nocturne de aproximativ două grade. Precipitaţii pe arii extinse şi local mai importante cantitativ se vor înregistra pe data de 12 martie şi, din nou, în jurul datei de 18 martie, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

La munte, prima săptămână de prognoză va debuta cu o vreme caldă, iar regimul termic va fi concretizat printr-o medie a temperaturilor maxime de aproximativ nouă grade, în timp ce valorile minime vor fi în jurul a două grade. Ulterior, vremea se va răci uşor, iar pe 15 martie se vor înregistra medii termice de 2 – 3 grade, pe timpul zilei, şi de -4 grade, noaptea. În următoarele două zile, temperaturile vor creşte puţin, însă o nouă scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. Un nou proces de încălzire va determina, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, temperaturi diurne de trei grade, în medie, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul celor 14 zile de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai importante cantitativ pe 12 – 13 martie, precum şi în intervalul 17 – 19 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS