21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Capcane“ pe străzile Craiovei

„Capcane“ pe străzile Craiovei

Unele străzi din Craiova continuă să ofere surprize șoferilor. Aceștia se pot trezi cu mașinile avariate dacă nu sunt atenți la gropile apărute în carosabil după topirea zăpezii. „Capcanele“ din trafic nu sunt deloc puține și chiar se înmulțesc pe zi ce trece, cu toate că firma care se ocupă de repararea drumurilor din oraș a început de săptămâna trecută activitatea de plombare a gropilor. Unele, prezentate de GdS joia trecută, au fost astupate în aceeași zi, dar parcă numărul gropilor de pe străzi depășește capacitatea de plombare a „asfaltatorilor“. Aceștia se pot declara până acum învinși când vine vorba de strada Păltiniș și de bulevardul Decebal, două artere extrem de circulate din Bănie.

Groapă formată pe bulevardul Decebal, în jurul unei guri de canalizare (Foto: Lucian Anghel)

De săptămâna trecută, pe bulevardul Decebal, pe sensul de mers dinspre strada Caracal spre Podul Electroputere, o groapă apărută în jurul unei guri de canalizare pune mari probleme șoferilor. Groapa nu era până ieri la prânz nici măcar semnalizată, iar șoferii care circulă pe aici trebuie să fie foarte atenți să nu-și avarieze autoturismele. Și pe sensul celălat de mers al bulevardului, cum ieși de la mall, șoferii se poticnesc în două gropi apărute chiar pe trecerea de pietoni, din cauza măcinării asfaltului.

Gropi apărute pe bulevardul Decebal (Foto: Lucian Anghel)

La fel stau lucrurile și pe strada Păltiniș, chiar la intrarea „principală“ (de la sensul giratoriu de la Rond). Două gropi din care „răsar“ țevi de gaze dezafectate și care pot pune în pericol traficul rutier ar avea nevoie de o intervenție rapidă a constructorilor. De altfel, pe toată strada Păltiniș sunt probleme cu gropile din carosabil. Artera se află însă pe lista primăriei cu drumurile care vor intra în reparații și care vor fi asfaltate în acest an. Pe lângă aceasta, municipalitatea ar trebui să finalizeze și asfaltarea străzii Siretului din cartierul Lascăr Catargiu, demarată în decembrie 2017 (s-au reabilitat doar trotuarele), mai ales că și aici au apărut mai multe gropi în carosabil, destul de greu de evitat de către șoferi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS