Noi dezvăluiri despre crima de la Slatina

Autori


Noi amănunte ies la iveală în cazul crimei de la Slatina, petrecută cu o săptămână în urmă la Spitalul Județean, într-o sală de tratamente.

Fiica cea mică a infirmierului Gheorghe Ghenea, cel care, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018, și-a ucis colega, o asistentă, cu aproape 20 de lovituri de cuțit, a povestit recent despre ultimele mesaje și convorbiri avute cu tatăl său, dar și despre faptul că acesta ar fi contractat un împrumut la bancă de aproximativ 35.000 de lei, bani pentru o firmă de îngrijiri la domiciliu.

Cristina, fiica cea mică a lui Gheorghe Ghenea, care are 30 de ani și trăiește în Italia, spune că a vorbit cu tatăl său cu doar câteva ore înainte de crimă și că nimic nu i-a dat de bănuit că avea să se întâmple ceva grav. „Ultimul mesaj la 9.24, ora Italiei, 10.24 ora României. Eu plecasem la piscină cu fata, pe la 5.00, și noi ne contactam tot timpul pe WhatsApp“, a povestit Cristina. Aceasta a menţionat că bărbatul, care avea ceva probleme în relația cu Ramona Cosmescu, femeia pe care a ucis-o, o rugase pe fiică să-și schimbe fotografia de profil de pe WhatsApp, cu intenția de a o face geloasă pe femeie.

Cristina a mărturisit că, primind vestea morţii tatălui său a doua zi, duminică dimineață, nu a crezut ore în șir, ba chiar a continuat să sune pe telefonul acestuia, sperând că la mijloc este o confuzie.

Despre relația tatălui cu Ramona fiica știa, deși spune că nu a înțeles de ce cei doi nu și-au asumat-o public, amândoi fiind divorțați. „Exista relația, fără doar și poate. Eu n-am nici despre ea ce să spun de rău, am văzut-o de câteva ori, veneam în țară rar, doar dacă aveam ceva de rezolvat. Dar îl suna insistent, de fiecare dată când ne vedeam în țară îl suna insistent. Ne vedeam foarte puțin. Îl suna, «unde ești, ce faci». Și când coboram, el venea cu ea, erau nedespărțiți în timpul liber, asta nu numai eu pot s-o spun, toată lumea poate, că-i vedea împreună. El s-a ascuns de rude oarecum. Am depistat eu, acum vreo doi ani și ceva. Dar ei se cunoșteau de vreo zece ani, relația lor era de vreo câțiva ani, patru-cinci, chiar mai mult, erau mai mult decât prieteni. Și într-o zi i-am spus: «Măi, nu mai îmi spune tu mie că ești doar prieten! Te vezi cu cineva, te duci la el acasă, te sună, nu mai sunteți doar amici», a declarat Cristina.


Bărbatul împrumutase de la o bancă 35.000 de lei

După moartea celor doi, rudele bărbatului au declarat că vor cere investigarea aspectelor semnalate în cele două bilete pe care Gheorghe Ghenea le-a lăsat și în care vorbește de implicarea unui ofițer acoperit DNA. Tot rudele au descoperit că bărbatul avea și datorii destul de mari, de care nimeni nu știa. Făcuse un împrumut de 35.000 de lei, cu scopul, cred rudele, de a o ajuta pe femeie să deschidă o firmă de îngrijiri la domiciliu. Ghenea ar fi fost, în acte, chiar managerul acestei firme. În urmă cu aproximativ o lună, spune Cristina, tatăl său a fost mai abătut și atunci ea a încercat să afle mai multe, fără prea mare succes însă. „El mi-a spus despre apăsarea asta a lui cam cu o lună și ceva înainte. L-am întrebat: «Ce ai? Ai vreo problemă la serviciu, ai datorii, ce ai?». Și într-un final am ajuns la Ramona, că asta mai rămăsese. «Ai vreo problemă cu Ramona?». «Păi, nu știu de unde să încep». El era mai mult de 100% convins că ea e cu cineva, și nu știa cine e. Eu i-am zis: «Poate că ești tu prea gelos». «Poate că sunt, dar de ce acum nu mă mai sună ca înainte, odată ce am terminat firma?»“, pentru că așa am descoperit și eu că are firmă, nu știam. «Tu ai vreo implicare, ești angajat?». Și s-a dovedit că el era manager în acte (o firmă de îngrijiri la domiciliu prin intermediul căreia asistenta presta, în baza contractului cu CJAS, servicii medicale la domiciliu – n.r.)“, a povestit Cristina, care vorbește laudativ la adresa bărbatului, spre deosebire de sora ei.

„Eu îl iubesc și l-am iubit, că e taică-mi-o, am crescut cu el, violent cu mine n-a fost niciodată, și nici cu ea, cred că recunoaște și ea, am crescut cu el de la șase luni până la șase ani. Era el mai violent așa, prin fizic și prin vorba lui, dar eu nu am văzut să bată pe cineva. Nici nu vreau să-l ridic pe el în slăvi, dar oricine m-a întrebat «ai văzut, ai…», să spun că am văzut, vă spun cu mâna pe inimă că nu. Dacă cineva îmi pune întrebarea «tu l-ai văzut pe el violent?», îi spun că nu“, susține Cristina.

Rudele bărbatului au declarat că vor face plângere penală dacă nu se vor investiga aspectele semnalate în biletele de adio, pentru că vor să știe dacă cineva l-a determinat pe infirmier să recurgă la gestul pe care l-a făcut. Procurorii, pe de altă parte, au declarat că cele menționate de bărbat în biletele de adio nu au legătură cu cauza de omor și că nu fac obiectul cercetărilor în respective cauză.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 12 martie 2018

Actualitate

» Renault va prezenta în august un nou crossover bazat pe platforma Dacia
» Toader despre o eventuală sesizare a CCR cu privire la revocarea lui Kovesi: Eu sunt pregătit
» Acord între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor pentru suplimentarea numărului de posturi pentru rezidenţii care au promovat examenul, dar nu ocupă niciun post
» Cod Portocaliu de inundaţii în 10 bazine geografice, inclusiv din Oltenia
» Ministrul Sănătăţii: Problema imunoglobulinelor s-a rezolvat parţial. 10.000 de doze din Austria vor intra în ţară în maximum două săptămâni
» Restricţie de 24 de ore pentru accesul camioanelor în Ungaria, începând de miercuri noapte
» Vinerea Mare a devenit zi de sărbătoare legală şi nelucrătoare
» INS: Importurile de lapte bătut s-au majorat cu 17,2% în luna ianuarie
» Japonezii au descoperit cea mai rapidă metodă de pierdere în greutate
» Un avion cu 71 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal și a luat foc la impact
» 199 de prinderi în flagrant şi 795 de infracţiuni într-o singură zi

Local

» Tineri prinşi cu marijuana asupra lor
» Bani de la CJ Mehedinţi pentru căldura severinenilor
» DSVSA Olt a suspendat activitatea unui depozit din Slatina
» Ilovăţ, localitatea cu un kilometru de drum comunal asfaltat

Dolj

» Cum ne taxează asociația în funcție de cota-parte indiviză
» „Capcane“ pe străzile Craiovei
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Primarul din Ghercești, judecat în dosarul „Viza de flotant“
» Craiova: Apa potabilă, sistată temporar astăzi în zona cuprinsă între strada Victor Papilian şi strada Râului
» Craiova: Ghişeu pentru programare on-line la Direcția de Evidență a Persoanelor
» Dolj: Aproape 50 de şoferi, sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale
» Craiova: Prins băut la volan
» Craiova: Cursuri gratuite de limba italiană, la Biblioteca “Aman”
» Dolj: Aproape 50 de şoferi, sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale
» Doljean depistat în trafic cu alcoolemie record

Gorj

» Casa de Cultură, la mâna consilierilor locali
» Gorjul a primit 677 de milioane de lei pentru proiectele de infrastructură
» Finanţarea pentru stadion, aprobată
» Anchetat de poliţie pentru că a împuşcat câinele unui vecin
» Gorj: Şofer rănit grav la Peşteana
» ISU Gorj organizează Ziua informării preventive, într-o zi de marţi, 13
» Gorj: Tamponare între un tir şi un taxi lângă mall
» Gorj: Jandarm veteran de război, decedat la 93 de ani
» Gorj: Se ia apa în Târgu Jiu
» Gorj: Expoziţie de artă dedicată comemorării sculptorului Constantin Brâncuşi
» Gorj: Peste 100 de tone de bucăţi de stâncă şi grohotiş pe DN 67 D, Godeanu (VIDEO)

Mehedinţi

» Cinci studenţi, la final de stagiu de practică la Jandarmeria Mehedinți
» Acţiuni ale poliţiştilor mehedinţeni

Vâlcea

» Exerciţiu de alarmare programat miercuri în Râmnicu Vâlcea
» Vâlcea: Sancţiuni de 6000 de lei aplicate într-o singură zi la Prundeni

Sport

» Estera face naveta ca să practice boxul și a cucerit Cupa României
» Pandurii au găsit cheia succesului

Bani & Afaceri

» Cum puteți să faceți afaceri în siguranță, în zone de conflict

Sanatate

» Bolnavii de Parkinson luptă pentru supraviețuire
» Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 95

Educatie

» Profesorii titulari, avantajați să ocupe noi posturi
» Universitatea din Craiova a deschis noua cantină

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top