12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferul care a accidentat o fetiţă şi pe tatăl ei, trimis în judecată

Șoferul care a accidentat o fetiţă şi pe tatăl ei, trimis în judecată

Oamenii legii au găsit mai multe piese ale Mercedesului dezmembrat în urma unor percheziții domiciliare făcute pe 6 februarie la domiciliile suspecților

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui șofer de 33 de ani, acuzat că și-a dezmembrat Mercedesul pentru a ascunde un accident în urma căruia au fost răniți o fetiță și tatăl acesteia. În același dosar au fost deferiți justiției alți trei inculpați, acuzați că l-au ajutat pe tânărul de 33 de ani să taie mașina implicată în accident.
Anchetatorii au reţinut că „pe 20 ianuarie, în jurul orei 20.20, inculpatul Cristian Ionuţ Manea a condus un autoturism marca Mercedes-Benz, pe bulevardul Decebal, din municipiul Craiova, şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore de un an şi zece luni, cât şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal. După aceea, Ionuţ Cristian Manea a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, pe 23 ianuarie, inculpaţii Călin Pop, Mădălin Floricel, împreună cu Cristian lonuț Manea, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la Marius Vasile, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Călin Pop au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes-Benz, pe care, în aceeaşi zi, l-au depozitat la domiciliul lui Marius Vasile“. Oamenii legii au început cercetările pentru identificarea șoferului fugar imediat după producerea accidentului, însă au reușit să-i probeze vinovățiea abia la începutul lunii februarie. Astfel, în dimineața zilei de 6 februarie, polițiștii doljeni au descins la locuințele suspecților din Craiova, Cârcea și Leu, ocazie cu care au găsit o parte din componentele autoturismului Mercedes implicat în accident. În baza probelor, Manea a fost arestat preventiv pe 7 februarie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Aceeași instanță a dispus arestarea preventivă a lui Mădălin Floricel, iar Cătălin Pop a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. În schimb, Marius Vasile a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Hotărârea a fost contestată la Tribunalul Dolj, instanță care a hotărât ca numai Cristian Ionuţ Manea să rămână în arestul IPJ Dolj.

Patru inculpați, un singur accident

La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a celor patru inculpați. În acest dosar, Cristian Ionuţ Manea este acuzat de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani. În schimb, Mădălin Floricel și Cătălin Pop vor fi judecați pentru comiterea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, iar Marius Vasile pentru infracțiunea de tăinuire. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova vineri, 2 martie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.
Ulterior, pe 5 martie, aceeași instanță a prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Manea și a respins cererea acestuia de plasare în arest la domiciliu. În aceeași ședință de judecată, instanța a dispus ca Mădălin Floricel și Cătălin Pop să rămână în continuare arestați la domiciliu, iar Marius Vasile sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS