8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

În județul Olt sunt aprobate 211 clase, în care sunt așteptați, în anul școlar 2018-2019, elevii de clasa pregătitoare. Dacă cu 20 de ani în urmă școlile cu renume aveau și câte zece clase paralele, în prezent, în județul Olt, cele mai multe clase au fost aprobate la două unități școlare din Slatina: Școala Gimnazială „George Poboran“, patru clase, și Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“, tot patru clase. Chiar și școlile cu rezultate de top au câte două, maximum trei clase, însă în localitățile din mediul rural situația este dramatică. Din cele 211 clase aprobate, 60 vor funcționa în regim simultan, cei mai mici elevi învățând în aceeași clasă, cu același învățător, alături de colegi din clasele mai mari. Sunt clase care vor funcționa în regim simultan de două clase, dar și altele, șase, mai exact, care vor funcționa în regim simultan de… cinci clase. Astfel de clase în care un învățător este obligat să le predea simultan elevilor din cinci ani de studiu vor funcționa în localitățile: Gârcov – sat Ursa, Schitu – sat Lisa, Schitu – sat Greci, Schitu – sat Catanele, Topana și Teslui – Deleni. Foarte multe sunt și cele în care se va preda simultan în regim de patru clase: Vulturești – sat Dienci, Voineasa – sat Blaj, Poboru – sat Seaca, Priseaca, Găvănești – sat Broșteni, Bârza – sat Braneț etc.
La polul opus, localitățile rurale în care numărul elevilor de clasa pregătitoare a impus formarea a două clase sunt doar trei: Brastavățu, Izbiceni și Scărișoara.
Pe 8 martie începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, prima etapă finalizându-se pe 23 martie, pentru ca pe 30 martie să fie afișate locurile libere în urma acestei prime etape. A doua etapă de înscriere, pentru copiii care nu au fost acceptați în prima etapă la școala dorită, se va desfășura în perioada 12-18 aprilie 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS