20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoți de buzunare, cu un picior în închisoare

Hoți de buzunare, cu un picior în închisoare

Polițiștii doljeni susțin că bărbatul fotografiat de cititoarea GdS este craioveanul Ionel Durac, cunoscut cu antecedente penale

Ofițerii Biroului de Investigaţii Criminale au reușit să identifice autorul unei infracțiuni de furt, comisă duminică, pe strada George Enescu din Craiova. Bărbatul, care este suspectat că a furat portofelul unei femei, a fost fotografiat de o craioveancă, care a postat imaginile pe facebook.
Gazeta de Sud a prezentat, în ediția de ieri (Hoț de buzunare, „vedetă“ pe facebook), povestea unei craiovence de 37 de ani, care a reușit să fotografieze un bărbat imediat după ce furase portofelul unei femei.
Furtul a fost comis duminică, în jurul orei 13.00, în zona cimitirului Sineasca. Femeia care l-a fotografiat de la balcon pe hoțul de buzunare, o craioveancă de 37 de ani, a povestit pentru Gazeta de Sud că, inițial, nu și-a dat seama ce se întâmplă. „Ieșisem pe balcon ca să fumez, iar pe trotuarul de peste drum am observat un tânăr care mergea oarecum agățat de o femeie. Am crezut că tânărul are un handicap și este ținut de mână de femeie, însă după câteva clipe am văzut că acesta i-a furat portofelul din geantă. Primul impuls a fost să iau telefonul și să-i fac hoțului câteva poze în timp ce traversa strada“, a povestit femeia. După câteva minute, craioveanca a postat fotografiile pe facebook, însoțite de o scurtă descriere, iar în câteva ore au fost distribuite de peste 300 de ori. Fotografiile au ajuns și la polițiștii doljeni, care s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt, iar în cursul zilei de marți au reușit să-l identifice pe suspect. „În urma investigațiilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Craiova, a fost identificat autorul faptei de furt săvârşită în ziua de 4 martie. Polițiștii s-au sesizat în urma unor fotografii postate pe o reţea de socializare, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a sustras portofelul cu documente, carduri bancare şi suma de 40 de lei din geanta unei femei de 38 de ani, din Craiova, în timp ce aceasta se deplasa pe strada George Enescu“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Suspectul este Ionel Durac, de 27 ani, din Craiova, care a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore după ce a fost audiat de oamenii legii. Aceștia din urmă au mai precizat că suspectul urmează să fie dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Ronaldo, reținut pentru furtul unui portofel

Tot marți, oamenii legii au identificat autorul unui furt comis pe 25 februarie, în incinta unui centru comercial din Craiova. În acea zi, o femeie de 31 de ani a sesizat faptul că, în timp ce se afla într-un centru comercial, o persoană necunoscută i-a furat din geantă în care avea documente personale și suma de 500 de lei. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că autorul furtului este Ronaldo Marian Pascu, de 19 ani, din Craiova, care este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt. Ca și Durac, Pascu a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Ronaldo Marian Pascu nu este la prima infracțiune de acest fel, acesta fiind trimis în judecată anul trecut în două dosare de furt. De altfel, în ianuarie 2017 a fost arestat preventiv, iar pe 28 martie, când a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, a fost eliberat din arest. Pe 20 februarie, Judecătoria Craiova a dispus menținerea măsurii controlului judiciar față de Ronaldo Marian Pascu, care a fost trimis în judecată, în octombrie 2017, în alt dosar de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS