8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzi din Craiova, în beznă în mod repetat

Străzi din Craiova, în beznă în mod repetat

Un localnic de pe strada Eliza Opran spune că iluminatul stradal nu funcționează de mai bine de o săptămână (FOTO: Claudiu Tudor)

Mersul pe strada Fermierului și strada Eliza Opran din cartierul craiovean Brestei, după lăsare întunericului, este o aventură periculoasă, fiindcă riști să fii tâlhărit sau să cazi în gropi ori bălți. Cele două străzi sunt, de pe 13 februarie, cufundate în beznă pe timpul nopții, deoarece iluminatul stradal nu funcționează. Sute de familii din această zonă a cartierului se plâng că mereu se confruntă cu astfel de probleme din cauza hoților de curent. Aceștia se racordează ilegal la stâlpii stradali de iluminat public, ceea ce face ca rețeaua să cedeze frecvent. „Sute de familii care locuiesc pe străzile Fermierului și Eliza Opran merg pe stradă în beznă. Am sunat de nenumărate ori la primărie, la CEZ și la firma Flash pentru a anunța această problemă, dar ne mint de fiecare dată că în zonă este o avarie“, spune Atena Cioacă într-o sesizare trimisă pe adresa GdS.
Localnicii din această parte a orașului sunt revoltați că periodic se înregistrează defecțiuni la sistemul de iluminat public. Totodată, sunt nemulțumiți că autoritățile și firma Flash Lighting Service SA, operatorul care răspunde de iluminatul stradal în Craiova, sunt nepăsătoare la reclamațiile lor.

Seara este întuneric pe stradă. De o săptămână nu mai funcționează luminile pe stradă. Eu am stâlpul de iluminat stradal la colțul gardului și aveam toată curtea luminată. Acum este beznă toată noaptea. Se întâmplă frecvent pe strada noastră, dar niciodată nu a durat atât de mult timp să nu se remedieze defecțiunea. Nu vine nimeni să rezolve problemele. Am înțeles că sunt persoane care se racordează ilegal și din cauza asta cade rețeaua, dar nici autoritățile nu iau măsuri“, spune o localnică de pe strada Fermierului.

Cu o situație identică se confruntă și craiovenii de pe strada Eliza Opran, din același cartier. Strada este lăsată deseori în întuneric pe timpul nopții de hoții de curent electric. „Nu este lumină noaptea pe stradă. Cedează rețeaua pentru că unii se branșează la stâlpii din fața porților. Ne este teamă că intră hoții peste noi pe întunericul ăsta. Înainte era lumină, vedeai pe stradă, în curte. Acum, de câteva zile, noaptea ți-e frică să ieși din casă. De la primărie ne spun că fură ăia din cealaltă parte a străzii curent de la stâlpi și se strică acolo, la transformator“, spune o craioveancă de pe strada Eliza Opran.
Întrebat despre această situație din cartierul Brestei, reprezentantul firmei Flash Lighting Services SA, George Manasia, este de părere că singurii care pot răspunde acestei probleme sunt reprezentanții Primăriei Craiova. Aceștia, la rândul lor, spun că știu de situația locuitorilor de pe cele două străzi din cartierul Brestei, dar încă nu au găsit o soluție care să-i ajute să stopeze furtul de energie electrică de la rețeaua de iluminat stradal. „Cunoaștem această situație. Iluminatul stradal este afectat din cauza celor care fură curent. Tot timpul avem probleme aici cu iluminatul public. Operatorul care se ocupă de acest serviciu remediază avaria, repornește iluminatul stradal, dar nu trece o săptămână și o ia de la capăt. Noi am solicitat firmei Lighting Services să găsească o modalitate prin care să stopăm aceste sustrageri de energie electrică din rețeaua stradală“, a declarat Delia Ciucă, directorul Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS