6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPatru polițiști locali ameninţă cu greva foamei

Patru polițiști locali ameninţă cu greva foamei

Stelian Mihu, liderul de sindicat din Poliţia Locală Târgu Jiu

Patru polițiști locali din Târgu Jiu au anunțat că vor intra în greva foamei vineri, 23 februarie. Motivul este legat de faptul că se simt hărțuiți de conducerea Poliției Locale, care, spun aceștia, inventează abateri la locul de muncă pentru a-i putea concedia. Printre polițiștii locali care vor să intre în greva foamei se numără și liderul de sindicat Stelian Mihu, care a decis să fie în acest fel solidar cu cei trei colegi ai săi ce au intrat și în comisia de disciplină și s-au ales și cu diminuarea salariului cu 10% pe trei luni. Mihu consideră că cei trei colegi ai săi sunt acuzați abuziv de diferite abateri la locul de muncă, tocmai pentru că au semnalat problemele din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu.

Au fost sancţionaţi pentru că au părăsit dispozitivul

Stelian Mihu, liderul de sindicat al polițiștilor locali din Târgu Jiu, a povestit cum au stat lucrurile în cazul celor trei colegi ai săi care au fost sancționați de conducerea instituției în urmă cu o lună. Aceştia ar fi fost sancționați pentru că nu au fost găsiți în zona operelor din Parcul Central, acolo unde ar fi trebuit să asigure paza. În realitate, însă, aceștia ar fi fost nevoiți să intervină la un conflict între mai mulți tineri, conflict care s-a produs la câțiva metri distanță de operele brâncușiene. „Când a fost efectuat controlul, poliţiştii plecaseră să aplaneze un conflict izbucnit între mai mulţi tineri pe insuliţă. Poliţiştii au fost sancţionaţi cu 10% din salariu pe trei luni. Sunt două hotărâri care se bat cap în cap. Este regulamentul care îi obligă pe poliţişti să acţioneze în tot Parcul Central şi pe insuliţă şi o decizie a unui şef care îi obligă să nu părăsească zona operelor brâncuşiene“, a declarat Stelian Mihu.

Şeful Poliţiei Locale: Puteau să fie daţi afară

Florin Urdea, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu, nu ştia joi că patru subalterni de-ai săi se pregăteau de greva foamei. Urdea a declarat că sancţionarea poliţiştilor a fost una legală, iar aceştia chiar puteau să fie daţi afară pentru că au lipsit din zona de răspundere mai bine de 50 de minute, fără să anunţe dispeceratul: „Ei chiar puteau să fie daţi afară. Au fost sancţionaţi în baza regulamentului. Nu au procedat cum trebuie şi au părăsit zona de responsabilitate mai bine de 50 de minute. A mers o echipă în zona operelor şi nu a găsit pe nimeni. Au tot aşteptat, au chemat încă o echipă şi au trecut 50 de minute până au revenit cei plecaţi. Nu se poate aşa ceva! Cum să plece? Indiferent de situaţie, nu pleacă fără să anunţe. Unde au stat 50 de minute fără să spună? Sunt nişte regulamente. Au plecat cu pistoalele din dotare. Putea să plece unul să verifice şi să solicite echipaje suplimentare. În funcţie de gravitate, intervin şi jandarmii. Noi nu avem nevoie de eroi, de poliţişti răniţi sau morţi la Poliţia Locală. Trebuie urmate regulamentele. Cineva trebuia să rămână în zona operelor“, a spus Florin Urdea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS