6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 18 ani de închisoare după ce a lăsat trei copii fără tată

Condamnat la 18 ani de închisoare după ce a lăsat trei copii fără tată

Anchetatorii au reținut că victima a fost înjunghiată mortal în fața unui bar din comuna doljeană Melinești

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât miercuri să condamne la 18 ani de închisoare un bărbat de 42 de ani, acuzat că a înjunghiat mortal un bărbat cu care se certase din cauza unei datorii. În plus, instanța a dispus ca toţi cei trei copii care au rămas fără tată să primească de la inculpat câte 100.000 de lei, dar şi o pensie lunară de 150 de lei până la vârsta de 18 ani.
Scandalul în urma căruia trei copii minori au rămas fără tată a avut loc pe 23 iulie 2017, în satul Negoiești, comuna Melinești. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Nicolae Vlăduțu, de 42 de ani, și Nicușor Lascu, de 37 de ani, ambii din Negoiești, au avut un prim scandal în după-amiaza de 23 iulie, în jurul orei 16.00. Cei doi s-au certat din cauza unei datorii, iar în timpul altercației Lascu l-a lovit pe Vlăduțu în zona feței, după care cei doi au fost despărțiți de câțiva martori. După câteva ore, în jurul orei 19.30, Nicolae Vlăduțu a mers la un bar din comună, unde, la ieșire, l-a întâlnit pe cel care îl lovise mai devreme. Scandalul dintre cei doi a reizbucnit, iar Vlăduțu l-a lovit cu un cuțit pe Lascu în zona toracică, lateral stânga, lovitura de cuțit fiindu-i fatală. Anchetatorii au precizat că mai mulți martori, dar și autorul au sunat la 112, iar la fața locului a fost trimisă o ambulanță. Bărbatul înjunghiat a fost dus cu ambulanța pe stadionul din comună, de unde urma să fie preluat de elicopterul SMURD, însă a decedat înainte să fie transportat la spital. Fratele victimei a precizat atunci pentru GdS că polițiștii din comună ar fi putut preveni această crimă dacă interveneau după primul scandal. „După ce fratele meu i-a dat o palmă agresorului, un polițist a venit să vadă ce s-a întâmplat și a plecat. Dacă luau măsuri, poate nu se ajungea aici, nu rămâneau trei copii, de trei, patru și 11 ani, fără tată“, a explicat Adrian Lascu, fratele lui Nicușor Lascu.
Întrebați despre această situație, reprezentanții IPJ Dolj au precizat atunci că o patrulă s-a deplasat în satul Negoiești, însă Vlăduțu a refuzat să depună plângere împotriva celui care îl pălmuise.

Obligat să întrețină copiii victimei sale

Nicolae Vlăduțu a fost arestat preventiv pe 24 iulie 2017, iar după două săptămâni a și fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat miercuri, 21 februarie.
Judecătorii doljeni au reținut că Nicolae Vlăduțu a comis omorul sub stăpânirea unei tulburări sau emoţii, determinată de o provocare violentă din partea persoanei vătămate, și l-au condamnat la 18 ani de închisoare. Instanța a scăzut din pedeapsă perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (24 iulie 2017 – 21 februarie 2018) și a dispus ca acesta să rămână în continuare după gratii.
În ceea ce privește latura civilă, instanța a dispus ca inculpatul să achite soției victimei suma de 4.000 de lei drept daune materiale, plus 100.000 de lei daune morale. Copiii minori ai victimei trebuie să primească de la inculpat câte 100.000 de lei drept daune morale, dar și o pensie lunară de 150 de lei de la data săvârşirii faptei şi până la majorat.
Pentru ca părțile civile din dosar să obțină măcar o parte din despăgubiri, instanța a pus sechestru pe imobilul inculpatului, compus dintr-un teren de 5.000 mp şi o casă de locuit cu trei camere şi bucătărie. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS