6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljColegiul „Frații Buzești“ va găzdui competiția olimpicilor la informatică

Colegiul „Frații Buzești“ va găzdui competiția olimpicilor la informatică

Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova va găzdui concursul „Info Oltenia”, ediția a XX-a, la care vor participa peste 100 de elevi cu performanțe la informatică

Elevii din Oltenia cu rezultate la faza națională a olimpiadei de informatică participă în perioada 23-25 februarie la concursul interjudețean de programare „Info Oltenia”. Concursul a ajuns la cea de a XX-a ediție și sunt așteptați să participe peste 100 de elevi din Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Rezultatele competiției reprezintă un barometru al pregătirii elevilor pentru următoarele olimpiade școlare, spun organizatorii.

Timp de trei zile, cei mai buni elevi la informatică atât de la gimnaziu, cât și de la liceu vor fi la Craiova pentru a participa la concursul „Info Oltenia“. Competiția se va derula la Colegiul Național „Frații Buzești”, care este pentru a doua oară gazdă a acestui concurs, ediția precedentă fiind cea din 2013, când a fost inclusă și proba pentru elevii de gimnaziu. Coordonatorul acestei ediții este profesorul de informatică Marius Nicoli, care a precizat că subiectele de concurs vor fi și pe platforma infoarena.ro și vor fi disponibile tuturor elevilor și studenților din țară.
„Numărul participanților la această ediție este de 105 elevi, din care 33 de la gimnaziu și 72 de elevi de liceu. Participanții sunt selectați dintre elevii care au obținut rezultate foarte bune la faza națională a olimpiadei de informatică, iar concursul cuprinde o probă pe echipe și o probă individuală, la liceu. La gimnaziu, elevii susțin doar o probă individuală. Fiecare probă durează trei ore, se desfășoară în laboratoarele de informatică de la Colegiul Național „Frații Buzești” și, simultan, elevii și studenții interesați de informatică pot avea acces, prin infoarena.ro, la subiectele de la concurs. Comisia științifică este alcătuită din profesori de la colegiile participante, dar și din absolvenți ai acestor colegii, care sunt studenți la facultățile de informatică sau sunt angajați la firme importante din IT, pe care îi recomandă experiența de participant la concursuri de informatică şi olimpiade. Concursul se desfășoară înaintea olimpiadei de informatică și este foarte util atât profesorilor, cât și elevilor”, a mai precizat profesorul Marius Nicoli. Festivitatea de deschidere a concursului are vineri, 23 februarie, la ora 17.00. Potrivit organizatorilor acestei ediții cu numărul XX, elevii care vor obține punctaje bune în urma concursului vor fi premiați cu diplome, dar și cu diferite sume de bani, asigurate de sponsori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS