6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCereau sute de euro pentru permise auto

Cereau sute de euro pentru permise auto

Patru bărbaţi din judeţul Olt au fost audiaţi, joi, de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie, care sunt bănuiţi că ar fi promis unor persoane permise de conducere, contra unor sume de bani. Ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, împreună cu lucrători din cadrul IPJ Olt au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane de pe raza județului Olt, suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.
De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a persoanelor suspecte de săvârşirea infracţiunilor menţionate.
În fapt, la data de 5 decembrie 2017, la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Olt a fost înregistrat procesul-verbal de sesizare din oficiu privind două persoane care pretindeau sume de bani cuprinse între 300 şi 500 de euro unor cetățeni de pe raza localităţilor Urzica şi Vădăstriţa, din județul Olt, promiţându-le că au cunoştinţe în rândul lucrătorilor din cadrul structurii de examinări auto, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere auto.
Reprezentanţii DGA au declarat, pentru GdS, că până în acest moment nu s-a stabilit că ar exista legături între cei doi suspecţi, din Slatina şi Urzica, şi poliţiştii de la examinări. Cercetările continuă, iar procurorii spun că au în vedere mai multe infracţiuni de acest gen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS