6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBMW oprit cu focuri de armă pe străzile din Bănie

BMW oprit cu focuri de armă pe străzile din Bănie

După ce a fost urmărit de oamenii legii pe mai multe străzi din Craiova, BMW-ul condus
de suspect a fost găsit abandonat pe strada Ulmului

Un bărbat de 33 de ani, din Craiova, este acuzat că a condus un BMW fără permis și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor de la Rutieră, care au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l opri. La sfârșitul anului trecut, același craiovean de 33 de ani a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice şi a rămas fără permis.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, luni, în jurul orei 12.30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova care patrula pe strada A.I. Cuza, a observat în trafic un autoturism BMW X5, la volanul căruia se afla craioveanul Sorin Velcu, de 33 de ani, pe numele căruia, în urmă cu două luni și jumătate, poliţiştii întocmiseră un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Agenţii i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta, însă acesta a refuzat și a apăsat pedala de accelerație. „Având în vedere toate aceste aspecte, polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire a acestuia. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul agenților, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune pe strada A.I. Cuza, apoi pe sens interzis pe strada Nicolae Bălcescu, unde acesta a lovit mai multe autoturisme parcate, precum şi mai multe autoturisme care circulau regulamentar, întrucât îi îngreunau deplasarea“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Tot pe strada Nicolae Bălcescu, unul dintre agenții de poliție a coborât din mașină „şi a efectuat uz de armă regulamentar, somând în prealabil conducătorul auto, după care a tras două focuri de armă, unul în plan vertical şi altul în pneul din partea dreaptă spate a autoturismului, care şi-a continuat deplasarea“, au mai precizat polițiștii doljeni. BMW-ul condus de suspect a fost găsit de polițiști în scurt timp, pe strada Ulmului din Craiova, unde fusese abandonat de șoferul fugar.

Cercetat pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

După ce au găsit mașina craioveanului de 33 de ani, oamenii legii au început căutarea acestuia. Velcu a fost prins de polițiști miercuri seară, iar după ce a fost audiat a fost dus în arestul IPJ Dolj. După cum spuneam, același Sorin Velcu a fost prins conducând băut în decembrie anul trecut. Potrivit polițiștilor doljeni, băbatul a fost depistat pe strada Bibescu din municipiu, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2017, în jurul orei 2.30, conducând același BMW X5, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot atunci, polițiștii au reținut permisul șoferului și au întocmit pe numele acestuia un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Miercuri, după ce l-au audiat pe craioveanul de 33 de ani, oamenii legii au hotărât să conexeze cele două dosare penale în care acesta este cercetat. „În cauză s-a dispus reunirea dosarului penal întocmit la data de 1 decembrie 2017 (în care numitul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice) cu dosarul penal în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere cu permisul suspendat“, au mai precizat polițiștii doljeni. Joi, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS