6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor de 15 ani, acuzat că a încercat să mituiască doi polițiști

Minor de 15 ani, acuzat că a încercat să mituiască doi polițiști

Polițiștii spun că minorul a condus un autoturism deși nu are permis și a fost oprit pe strada Doctor Ion Augustin din Craiova

Un minor de 15 ani, din Craiova, este cercetat pentru conducere fără permis și dare de mită, după ce a încercat să mituiască doi polițiști cu 200 de euro pentru a scăpa de un dosar penal.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, duminică, în jurul orei 17.30, doi polițiști de la Secția 2, care acționau pe strada Doctor Ion Augustin, au tras pe dreapta un autoturism BMW, la volanul căruia se afla Enrico D., de 15 ani. Minorul a fost dus la secție pentru a i se întocmi un dosar penal pentru conducere fără permis, unde, după cum susțin oamenii legii, acesta a încercat să-i mituiască pe cei doi agenți.
„Cel în cauză a fost condus de polițiști la sediul Secției 2 Craiova, iar în timpul cercetărilor, conducătorul autoturismului a încercat să scape de rigorile legii și a oferit celor doi polițiști suma de 200 de euro în încercarea de a-i convinge pe aceștia să nu îi întocmească acte procedurale conform legii. Polițiștii au refuzat suma de bani oferită de tânărul de 15 ani și au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Dolj, lucrători din cadrul acestei instituții deplasându-se de îndată la sediul Secției 2 Poliție Craiova“, au precizat oamenii legii.
Ulterior, în jurul orei 18.30, ofițerii anticorupție au organizat prinderea în flagrant a minorului de 15 ani în timp ce oferea polițiștilor suma de 200 de euro. Polițiștii doljeni au mai precizat că cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar pe numele minorului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și dare de mită. După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că minorul a luat de acasă mașina tatălui său, fără știrea acestuia.
Cei doi agenți de poliție au fost felicitați de conducerea IPJ Dolj „pentru conduita profesională și etica exemplară de care au dat dovadă“, după cum au mai precizat polițiștii doljeni.

Minor arestat pentru ultraj

Craioveanul de 15 ani nu este singurul minor care are probleme cu legea. La începutul lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unui elev de 16 ani, acuzat că a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Minorul a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie, la o zi după ce a condus fără permis și l-a lovit pe agentul de poliție.
Este vorba de minorul Cristi P., de 16 ani, elev la un liceu din municipiul Craiova, care, ca și în primul caz, a luat mașina de acasă fără știrea tatălui său și a plecat la plimbare. Procurorii doljeni au reținut că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de minorul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta. „Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni. În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei. Pe 9 februarie, minorul de 16 ani a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS