6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStadionul „Tineretului“, transformat în bazin olimpic?

Stadionul „Tineretului“, transformat în bazin olimpic?

Vechiul stadion al „Tineretului“ are o poziție avantajoasă, aproape de centrul orașului

Cititorii GdS sunt invitați să-și spună opinia în legătură cu destinația pe care ar trebui să o aibă arena rămasă în paragină, după ce autoritățile au reluat demersurile de înscriere a ei în cartea funciară.

Stadionul „Tineretului“, pe care Universitatea Craiova a evoluat încă de la înființare (1948) și pe care a obținut promovarea în prima divizie (1964), a rămas în paragină, la 15 ani de când a fost preluat în administrare de Consiliul Județean (CJ) Dolj. Autoritățile nu au găsit până acum bani ca să dea o utilitate acestui teren. Mai mult, stadionul nu a fost înscris nici în cartea funciară din cauză că în hotărârea de guvern din 2003, prin care a fost preluat în administrare de CJ, nu este specificată suprafața. „Nu știm ce o să facem, o să consultăm și populația pentru a vedea ce s-ar dori pe acest stadion“, declara în 2017 președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Autoritățile județene au reluat la începutul lui 2018 demersurile pentru intabularea arenei. Obiectivul nu se află însă prevăzut cu sume pentru investiții, prin bugetul pe 2018 adoptat săptămâna trecută. În contextul de mai sus, jurnaliștii GdS au hotărât să vină în sprijinul administrației județene, întrebând cititorii în ce ar dori să fie transformat stadionul. Ne puteți trimite comentariile dumneavoastră la adresa de e-mail [email protected] sau pe contul de Facebook „Gazeta de Sud“.
Săptămâna trecută, consilierii județeni ai PNL au propus ca în locul stadionului să fie amenajat un bazin olimpic.
„Dorim să încurajăm sportul și viața sănătoasă și să spunem «nu» televizorului și calculatorului. Proiectul se adresează tuturor cetățenilor deschiși către modernizarea și dezvoltarea locală“, se arată în inițiativa PNL.
Inițial, CJ Dolj viza construirea unui bazin olimpic cu lungimea de 25 de metri și lățimea de 18 metri în cadrul unui complex acvatic pe un teren din spatele Centrului Militar Zonal (CMZ) din strada General Dragalina nr. 60A. După desemnarea proiectului câștigător, întreaga suprafață (8.300 mp) din zona Pieței Chiriac fost luată însă în administrare de Serviciul Român de Informații (SRI), care vrea să-și construiască acolo un sediu de 6,2 milioane de euro. În aceste condiții, construirea bazinului olimpic în vechea locație nu a mai fost posibilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS