6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările la varianta ocolitoare, blocate de șase luni

Lucrările la varianta ocolitoare, blocate de șase luni

Lucrările ar fi trebuit să fie gata în octombrie 2016

O comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere este aşteptată în această săptămână la Târgu Jiu pentru a analiza situaţia lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului. Lucrările sunt blocate din luna septembrie a anului trecut. Problemele apărute la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu au fost prezentate recent conducerii Ministerului Transporturilor. Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că a discutat pe această temă cu ministrul transporturilor. „Acesta din urmă a precizat că va trimite săptămâna viitoare o comisie de analiză la Târgu Jiu pentru a stabili din ce cauză lucrările au fost blocate şi care sunt soluţiile pentru continuarea proiectului. Va veni o comisie compusă din specialişti din structurile ministerului, să stabilim exact care este situaţia şi care sunt paşii de urmat pentru deblocarea lucrărilor“, a spus Florin Cârciumaru.

Se caută soluţii la nivel local

Fostul primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a mai declarat că a discutat cu prefectul de Gorj, Ciprian Floescu, respectiv cu primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pentru a se rezolva problemele legate de cadastru. Potrivit lui Cârciumaru, lucrările mai sunt blocate şi de anumite procese aflate pe rolul instanţei de judecată. Primăria Târgu Jiu avea de finalizat toate planurile parcelare de pe traseul variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. În acest sens au fost încheiate cinci contracte cu firme prestatoare. Nu toate şi-au îndeplinit obligaţiile, astfel încât Primăria Târgu Jiu a trebuit să mobilizeze personal propriu pentru finalizarea documentaţiilor. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a declarat la finalul anului trecut că se va încerca finalizarea planurilor parcelare pe perioada acestui sezon de iarnă, astfel încât din primăvară să poată să fie reluate lucrările.

Buget de 151 de milioane de lei

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt realizate de firma italiană COLLINI LAVORI SpA. Valoarea contractului este de 151.211.642 lei fără TVA. Lungimea şoselei este de peste 20 de kilometri. Perioada de execuţie era de 24 de luni, însă lucrările au fost blocate de proprietarii de terenuri. Au fost dificultăţi mari în privinţa realizării exproprierilor. În prezent, lucrările mai sunt blocate într-un singur punct, de către un notar din Târgu Jiu, nemulţumit de cuantumul despăgubirilor acordate de stat. Este vorba de o decizie a Tribunalului Gorj, care a fost contestată de juriştii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră. Procesul este în prezent pe rolul instanţei de judecată, în aşteptarea unui termen pentru analizarea apelului. Până atunci, utilajele nu au voie să intre pe terenul notarului respectiv. Din luna septembrie a anului trecut, pe întreg traseul variantei ocolitoare nu s-a mai lucrat. La un moment dat s-a vorbit chiar de probleme legate de finanţarea lucrărilor. Chiar şi aşa există blocaje şi la nivel local, legate de întocmirea planurilor parcelare şi a proceselor în instanţă a cetăţenilor nemulţumiţi de cuantumul despăgubirilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS