5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Şoferi băuţi la volan şi conducători auto fără permis, depistaţi de poliţişti

Dolj: Şoferi băuţi la volan şi conducători auto fără permis, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii doljeni au depistat în ultimele zile, pe drumurile din judeţ, persoane care conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără a deţine permis de conducere, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:00, lucrătorii Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat în trafic pe DN 56, în comuna Galicea Mare, pe T. Ionuț-Gabriel, de 27 de ani, din localitatea Moțăței, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se într-o vădită stare de ebrietate.
Cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta este posesor de permis de conducere categoria B, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Poliţiştii doljeni au întocmit în acest caz un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui  vehicul fără permis, respectiv refuz de prelevare mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, 16.02.2018, în jurul orei 1730, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, l-a depistat pe T. Adrian Florin, de 31 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism pe strada Bibescu din municipiu, iar în urma testării cu etilotestul a rezultat o concentrație alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-au întocmit acte premergătoare săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
     
Vineri seara, în jurul orei 2245, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova l-a depistat pe S. Ştefan Bogdan, de 35 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Decebal din localitate. Fiindu-i solicitat de către organele de poliţie, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul alcoolest, cât şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de refuz de prelevare mostre biologice în vederea stabilrii alcoolemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS