11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Impresie“ rămâne după gratii

„Impresie“ rămâne după gratii

„Impresie“ a fost arestat preventiv prima oară în octombrie 2007, iar în iunie 2008 s-a întors în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, marți, o contestație formulată de craioveanul Alin Andrei Nicolae, zis „Impresie“, arestat preventiv alături de Andrei Lazăr pe data de 29 ianuarie. Cei doi fac obiectul unui nou dosar penal, unul în care sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase. Pe scurt, potrivit polițiștilor doljeni, „în cursul lunii decembrie 2017, cei doi au fost implicați într-o altercație spontană, produsă pe fondul consumului de alcool, într-un local din municipiul Craiova”. La începutul lunii ianuarie, Lazăr și Nicolae au fost puși sub control judiciar în acest dosar, iar pe 29 ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au obținut arestarea preventivă a celor doi inculpați, mandatele fiind emise de Judecătoria Craiova. Potrivit oamenilor legii, în urma monitorizării efectuate de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale s-a constatat că aceştia au încălcat obligațiile impuse de procurori.
Mai departe, pe 6 februarie, Alin Andrei Nicolae a cerut, fără succes încă, să fie eliberat din arest și pus sub control judiciar. „Respinge cererea formulată de inculpatul Nicolae Andrei Alin, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova, care a fost contestată de inculpat. Marți, 13 februarie, Tribunalul Dolj a respins contestația formulată de Nicolae, așa că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.
Mai trebuie spus că și Andrei Lazăr a cerut instanței de judecată să fie eliberat din arest, însă pe 6 februarie și-a retras cererea. Asta pentru că pe 2 februarie a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Impresie“ a mai trecut prin arestul IPJ Dolj

Atât „Impresie“, cât și Andrei Lazăr au fost implicați în mai multe scandaluri în ultimii ani. Alin Andrei Nicolae a fost prins de polițiști în noaptea de 15 octombrie 2007, după aproape o lună de când fusese emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mandatul a fost emis la sfârşitul lunii august, după un scandal izbucnit în apropierea IML Craiova, soldat cu mai multe persoane bătute şi două împuşcate. „Impresie“ a fost eliberat din arest în decembrie 2007, însă a rămas în libertate numai până în iunie 2008, când Judecătoria Craiova a revocat măsura eliberării provizorii sub control judiciar și a dispus arestarea preventivă a acestuia.
Oamenii legii au stabilit atunci că, de când a fost eliberat, „Impresie“ a fost implicat în mai multe incidente violente, chiar dacă era sub control judiciar. În martie 2009, același Alin Andrei Nicolae a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind scandalul din august 2007. Alin Andrei Nicolae a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin pe data de 14 septembrie 2009, printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS