24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj70% dintre candidaţi, nivel maxim la bac

70% dintre candidaţi, nivel maxim la bac

Prima probă a examenului național de bacalaureat, care a constat în evaluarea competențelor de comunicare în limba română, a luat sfârșit. În județul Dolj, la acest examen au fost doar 70 de absenți înregistrați, fiind prezenți 4.005 candidați. În ceea ce privește rezultatele, 70% din candidați, adică 2.809 elevi, au obținut în urma evaluării calificativul maxim, adică experimentat. La nivelul județului sunt licee la care toți candidații au obținut un astfel de rezultat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, astfel de situații au fost la Colegiul Național „Carol I“, unde au fost 282 de candidați, la Colegiul Național „Elena Cuza“, cu 246 de candidați, la Liceul „Henri Coandă“ – 180 de candidați, la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești, unde au fost 97 de candidați, dar și la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“, unde au fost 39 de candidați.
În ceea ce privește prezența de 100% la aceste evaluări, inspectorii școlari au precizat că, pe lângă liceele la care toți candidații au primit calificativul experimentat, au fost prezenți toți elevii și la Colegiul Național „Frații Buzești“, Liceul de Arte „Marin Sorescu“, Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, Colegiul Energetic, Liceul „Charles Laugier“, Liceul „Train Vuia“ și Liceul „Bethoveen“. În județ, prezență de 100% a fost la Liceul din Plenița.
La nivelul județului Dolj, au fost însă și 760 de elevi care au obținut calificativul „avansat“ și alți 436 de candidați care au obținut calificativul „mediu“ pentru comunicarea în limba română. Examenul de bacalaureat continuă cu proba de evaluare a competențelor digitale care va începe vineri, 16 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS