17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA căzut cu mașina de pe podul din Malu Mare

A căzut cu mașina de pe podul din Malu Mare

Una din mașinile implicate în accident a căzut în gol de pe podul din Malu Mare

Doi şoferi doljeni au rămas fără permis, în urma unui accident spectaculos produs ieri-dimineață, în jurul orei 7.00, pe podul din comuna doljeană Malu Mare. Din fericire, deși una dintre mașinile implicate în evenimentul rutier a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ zece metri, nici o persoană nu a fost rănită. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un craiovean de 30 de ani, care conducea o Dacia Logan dinspre Secui către Craiova, a trecut pe culoarea roșie a semaforului instalat înaintea podului de pe peste pârâul Valea Ilenei, din localitatea Malu Mare, aflat în reabilitare. Între timp, un bărbat de 68 de ani, din Sadova, care conducea tot o Dacia Logan din sens opus, a trecut și el pe culoarea roșie a semaforului instalat în celălalt capăt al podului. Cele două autoturisme s-au întâlnit și s-au acroșat chiar pe pod, iar Loganul condus de craioveanul de 30 de ani a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ zece metri. Din fericire, accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale. Potrivit martorilor, șoferul de 30 de ani a ieșit singur din mașina care a „aterizat“ pe plafon și a refuzat să fie transportat la Spitalul Judeţean de Urgență Craiova.
Polițiștii doljeni au precizat că ambii șoferi au fost vinovați de producerea accidentului, așa că au fost amendați și au rămas fără permise de conducere. „S-a luat măsura sancționării contravenționale a ambilor șoferi, respectiv 870 de lei amendă și reținerea permiselor de conducere“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Podul din Malu Mare, tot în reabilitare

Podul de la Malu Mare prezintă degradări vizibile

Gazeta de Sud a prezentat în mai multe rânduri situația podului de peste pârâul Valea Ilenei, din localitatea Malu Mare, pe care se circulă cu restricții de aproape doi ani, încă din vara anului 2016. Acest pod s-a degradat treptat în ultimii ani, iar în vara anului 2016 i-au fost distruse şi balustradele de beton, în urma unui grav accident de circulaţie.
Astfel, în noaptea de 11 spre 12 august 2016, două autovehicule s-au tamponat violent chiar pe podul de pe peste pârâul Valea Ilenei. Oamenii legii au stabilit atunci că un tânăr de 19 ani, care conducea un BMW, deși nu avea permis, a intrat pe contrasens și a lovit în plin o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani. În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în balustrada de beton a podului, după care a căzut în gol. În urma accidentului, cei doi șoferi și-au pierdut viața. După acest accident, circulația pe podul din Malu Mare a fost restricționată, urmând ca în aprilie 2017, italienii de la SECOL (Societa Edile Costruzioni e Lavori SA) să înceapă lucrările de reabilitare și consolidare a podului. Termenul de finalizare a lucrărilor ar fi trebuit să fie 30 septembrie 2017, însă acestea au început abia pe 10 septembrie anul trecut, iar până acum nu s-a făcut mare lucru.
Podul din Malu Mare ar trebui să fie reabilitat în totalitate, fiind nevoie de lățirea părții carosabile, de amenajarea de trotuare pietonale de câte 1,50 metri lățime, plus instalarea parapeților de protecție. Potrivit reprezentanților DRDP Craiova, SECOL lucrează de pe 1 octombrie 2017 pe penalități, conform contractului în valoare de aproape 80 de milioane de lei privind reabilitarea DN 55(km 4+400 – km 71 +100).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS