16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAvocat acuzat că și-a făcut dreptate cu parul

Avocat acuzat că și-a făcut dreptate cu parul

Un craiovean de 35 de ani, care nu a dorit să-i fie făcut public numele, a depus o plângere împotriva avocatului Gheorghe Vintilă din cadrul Baroului Dolj, pe care îl acuză de distrugere. Pe scurt, craioveanul susține că și-a lăsat mașina pe avarii în fața imobilului avocatului Vintilă, iar acesta din urmă i-a spart cu o coadă de umbrelă parbrizul mașinii.
Incidentul a avut loc pe 1 februarie, în jurul prânzului, iar bărbatul de 35 de ani a reușit să înregistreze cu telefonul mobil momentul în care avocatul craiovean îi lovește mașina.

„Am parcat mașina pe trotuar și am pornit avariile, însă am blocat numai poarta de acces de persoane a acelui imobil, dovadă că, între timp, proprietarul a intrat în curte cu mașina. Am mers la Registrul Comerțului, unde am stat circa 15-20 de minute, iar când m-am întors la mașină proprietarul imobilului era după un copac din apropiere. Când am încercat să intru în mașină, el a ieșit de după copac și a început să înjure, așa că am ripostat și eu și l-am înjurat“, a povestit craioveanul de 35 de ani.
Acesta din urmă mai spune că avocatul Vintilă i-a lovit mașina cu o coadă de umbrelă de grădină de mai multe ori, însă a reușit să filmeze numai când i-a fost spart parbrizul mașinii. „A scos o țeavă de după acel copac și a încercat să mă lovească în cap, însă am reușit să intru în mașină. În schimb, a lovit în plafon, după care a mai lovit o dată pe lungimea mașinii. Până să ies cu mașina de acolo am reușit să fac o fotografie cu telefonul, după care am comutat pe video, moment în care bărbatul a venit și a lovit cu aceeași țeavă în parbrizul mașinii. În acel moment nu știam cine este acest bărbat, după aceea am aflat că este avocat“, a mai povestit craioveanul de 35 de ani. Ulterior, acesta a sunat la 112, cercetările în acest caz fiind făcute de polițiștii de la Secția 2. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în urma plângerii depuse de craioveanul de 35 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere. „A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, autorul faptei fiind identificat. La încheierea cercetărilor, dosarul va fi înaintat la unitatea de parchet cu propunere legală“, au precizat polițiștii doljeni.

„Am avut o ieșire nesăbuită“

Avocatul Gheorghe Vintilă a explicat pentru GdS că lucrurile nu au stat chiar așa, iar șoferul mașinii care îi blocase accesul în curtea imobilului l-a provocat și l-a amenințat. „Am venit acasă la ora 13.00 și am observat că intrarea în curte era blocată de un Mercedes negru. Am parcat mai departe, m-am întors pe jos și am început să caut șoferul mașinii. Am intrat la Registrul Comerțului, însă nu l-am găsit, motiv pentru care am mers la mașină și am așteptat. După circa 5 minute a venit un domn, căruia i-am reproșat că mi-a blocat accesul în curte. Îndur această situație în fiecare zi! Bărbatul mi-a spus că a stat puțin, iar eu i-am răspuns că nu e suficientă această explicație. Cred că l-am făcut nesimțit, iar el m-a înjurat. Ne-am insultat reciproc, după care el a început să mă filmeze. Zice, te dau la televizor, o să afle toată lumea. A continuat să mă filmeze din mașină, iar eu am intrat în curte. Atunci avea posibilitatea să plece, dar nu a plecat. Am ieșit din curte cu coada unei umbrele și am lovit cu ea în parbriz, în locul în care ținea telefonul. Eu sunt vinovat de această distrugere, dar omul m-a provocat. Cred că a vrut să facă un caz din asta și l-a făcut. Am avut o ieșire nesăbuită, dar nu am putut să mai suport insolența acestui individ. E adevărat, am greșit, am exagerat, o să acopăr pagubele“, a spus avocatul Gheorghe Vintilă.
Acesta a mai susținut că, la rândul lui, a depus o plângere împotriva craioveanului de 35 de ani pentru comiterea infracțiunii de amenințare, dosarul fiind înregistrat tot la Secția 2, potrivit reprezentanților IPJ Dolj. Rămâne de văzut ce vor stabili oamenii legii în urma anchetelor începute în cele două dosare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS