22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferul vinovat de accidentul din Brazdă, arestat preventiv

Şoferul vinovat de accidentul din Brazdă, arestat preventiv

Şoferul care a accidentat o fetiţă şi pe tatăl acesteia, pe 20 ianuarie, pe o trecere de pietoni din cartierul craiovean Brazda lui Novac, apoi a fugit, a fost prins marţi, iar alături de el mai sunt cercetaţi alţi trei bărbaţi care l-au ajutat să îşi ascundă fapta. Ieri, toţi cei patru bărbaţi au fost prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au luat hotărârea ca Ionuț Manea și Mădălin Floricel să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, Călin Pop a primit arest la domiciliu, iar Marius Vasile Toma va fi cercetat sub control judiciar. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că „pe 20 ianuarie, în jurul orei 20.20, inculpatul Cristian Ionuţ Manea a condus un autoturism marca Mercedes-Benz, pe bulevardul Decebal, din municipiul Craiova, şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore de un an şi zece luni, cât şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal. După aceea, Ionuţ Cristian Manea a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, pe 23 ianuarie, inculpaţii Călin Laurenţiu Pop, Mădălin Floricel, împreună cu Cristian-lonuț Manea, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la Marius Vasile Toma, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Călin Laurenţiu Pop au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes-Benz, pe care, în aceeaşi zi, l-au depozitat la domiciliul lui Marius Vasile Toma“.

Şoferul vinovat a mai fost arestat

Cristian Ionuţ Manea, zis „Jumbo“, a mai avut probeleme cu legea, în 2009, atunci când a fost arestat pentru lovire sau alte violenţe, în urma unui scandal. Pe 18 februarie 2009, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea de arestare preventivă, în lipsă, formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pe numele lui Ionuţ Cristian Manea, pe o durată de 30 de zile. La fel ca şi în cazul accidentului din Brazdă, Manea a încercat să se sustragă cercetărilor şi în 2009, însă pe 11 martie a fost prins şi băgat în arest.
Trei luni mai târziu, pe 19 iunie 2009, aceeaşi instanţă a decis să-l elibereze provizoriu, sub control judiciar, cu condiţia ca inculpatul să nu se apropie de persoana vătămată, membrii familiei acesteia sau de martorii din dosar.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS